Virolahti

Tältä sivulta löydät kunnan Virolahti suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Virolahti suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Virolahti
YritysLiikevaihto (euroa)
Rengasduo Oy35 miljoonaa
Vaalimaan Kauppakartano Oy33 miljoonaa
Vaalimaantie Kiinteistö Oy7 miljoonaa
Vaanoco Oy6 miljoonaa
Harjun oppimiskeskus4 miljoonaa
East Gate Development Kiinteistö Oy2 miljoonaa
Nordmax Market Oy1 miljoonaa
J. Kuntsi Oy / Veikon Kone924 tuhatta
Kinnasviikki Oy919 tuhatta
R-kioski Virojoki Itätie838 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Virolahti yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Vaalimaan Kauppakartano Oy80
Rengasduo Oy32
Urakointi Esa Jähi Oy8
FMC Logistics7
JK-Louhinta Oy7
Desman Oy6
Tilausravintola Olkihattu6
R-kioski Virojoki Itätie6
Olki Yhtiöt Oy6
Sammalisen Sora Ky5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Virolahti
YritysKasvuprosentti
Martti Talsi Oy+138.4%
Kone Kaitainen Oy+85.4%
Vaanoco Oy+75.3%
FMC Logistics+59.9%
E-Sprinkler Oy+39.7%
Rengasduo Oy+37.5%
TML-Center Oy+37.3%
Linjaporaus Lehtinen Oy+36.6%
Kone Olli Oy+17.3%
Vaalimaantie Kiinteistö Oy+16.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Virolahti
YritysPerustettu
Petäjälehto Kimmo Markus17.11.2021
Virolahden apteekki30.07.2021
Kari Mustamaa01.07.2021
Kaksico01.07.2021
Välipysähdys Oy04.06.2021
Eläinlääkäri Sini Saari12.05.2021
EV Konetyö Oy11.03.2021
Perinnehoitohuone Katja02.03.2021
Jyri Metso14.02.2021
VR-Oasis Oy07.02.2021
EsittelyssäAlueen Virolahti yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Jo-Bo Tmi
  Jo-Bo on virolahtelainen yritys. Olemme erikoistuneet pihan rakentamiseen ja viherrakentamiseen. Hoidamme työmme tehokkaasti ja luotettavasti 30 vuoden ammattikokemuksella. Toiminta-alueemme on Kymenlaakso ja ympäristö.
 • Parunranta Oy
  Parunranta Oy tarjoaa mökkivuokrausta Suomenlahden rannalla. Vuokraamme kahta vuonna 2012 valmistunutta kahdeksan hengen lomamökkiä viikko-, kuukausi- tai viikonloppuvuokralla. Kysy myös mökkiä vuokralle koko vuodeksi tai kesän ajaksi.
 • Ravijoen Rakennus Oy
  Vuonna 2011 toiminimenä perustettu ja osakeyhtiöksi vuonna 2014 kasvanut Ravijoen Rakennus Oy tarjoaa Ravijoen seudulla ammattitaitoiset ja kattavat rakennuspalvelut aliurakointina yrityksille sekä julkiselle sektorille. Myös maatalousrakentaminen (navetat, hallit ym.) kuuluu palveluvalikoimamme piiriin. Lisäksi saat meiltä erilaiset kirvesmiestyöt, puuelementtien sekä ikkunoiden ja ovien asennukset ynnä muut vastaavat työt. Toimialuettamme on käytännössä koko Suomi, sillä olemme valmiita liikkumaan urakoiden perässä kauemmaskin.
 • Turusen puutarha Ky
  Turusen Puutarha on laadukkaiden kukkien maahantuoja. Toimitamme kukat mahdollisimman tuoreina kukkakauppoihin ja puutarhamyymälöihin Virolahden, Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Varkauden alueella. Maahantuontimme toimii pelkästään alan yritysten välityksellä eli kuluttajat voivat ihailla ja ostaa tuomiamme kukkia paikallisessa kukkakaupassa tai puutarhamyynnissä.
 • Sähkö-Kaakko Oy
  Sähkö Kaakko Oy toteuttaa vaativatkin sähkötyöt ammattitaidolla. Palveluitamme ovat sähköasennus, -suunnittelu ja -saneeraus, sekä pienemmät työt kuten pistorasioien ja valokatkaisimien asennukset ja vaihdot yms. toimenpiteet. Toimintamme perustuu pitkälliselle kokemukselle ja asianmukaiselle ammattitaidolle, jotta saamme tehtyä niin pienet kuin isotkin työt turvallisesti ja alan vaatimusten mukaisesti. Jos kaipaat lisätietoja tai haluat hyödyntää palveluitamme, ota yhteyttä!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Miehikkälä ja Hamina.

Kaupunginosat
Ala-Pihlaja, Eerikkälä, Haavisto, Hailila, Hanski, Harju, Heikkilä, Hellä, Hirvisaarenkulma, Häkälä, Hämeenkylä, Häppilä, Joensuu, Järvenkylä, Kattilainen, Klamila, Koivuniemi, Kotola, Kotosenmäki, Kouki, Kuokanmäki, Kurkela, Kyöperikki, Käyhkä, Kääriänmäki, Länsikylä, Malmila, Matinmäki, Mattila, Mestarmäki, Myllymäki, Mässelinmäki, Nakarinmäki, Nopala, Ollinmäki, Pajulahti, Piispa, Piispanmäki, Puntti, Pyterlahti, Rahkosenmäki, Ravijoki, Reinikkala, Riko, Rännänen, Santaniemi, Skippari, Sydänkylä, Säkäjärvi, Talsinmäki, Tinkanen, Tomppola, Tompurinmäki, Tupakorpi, Uski, Vaalimaa, Vilkkilä, Villinhaka, Virojoki, Virolahden kirkonkylä, Värrinpää, Ylä-Pihlaja, Ylä-Säkäjärvi, Yläjoki, Yläkäs ja Yläpää
KuvausAlueen Virolahti kuvaus

Virolahti on Suomen kaakkoisin kunta Kymenlaaksossa, Suomenlahden rannalla, Venäjän rajalla. Reilun 3 100 asukkaan Virolahdella sijaitsee Vaalimaan raja-asema ja sen naapurikuntia ovat Miehikkälä sekä Hamina.

Virolahden sijainti on mainio yrittäjyyttä, työntekoa ja lomailua ajatellen. Helsingistä Pietariin kulkeva E18-tie halkoo kuntaa, ja Klamilan ja Ukkosaaren venesatamat tarjoavat hyvät liikkumisen mahdollisuudet veneilijöille. Vaalimaan raja-aseman ylittää vuosittain miljoonia vierailijoita.

Vaalimaa on juurikin portti jatkuvasti lisääntyvään turistivirtaan tarjoten erityisesti kaupallisille palveluille suuren kysynnän. Alueelle on muodostunut suuria marketteja, pieniä liikkeitä ja huolintayrityksiä. Uusin näistä on Suomen ensimmäinen outlet-kylä, Zsar Outlet Village, josta löytyy monia kansainvälisten merkkien muoti-, kauneus- ja sisustusliikkeitä.

Virolahdella järjestetään myös suosittuja tapahtumia. Näistä muutamia ovat lintuharrastajien Arktika-päivät, Virolahti-viikot, Pertunmarkkinat, Kaakon Kamarimusiikki -viikko ja Bunkkerimuseon Operaatio Salpalinja -tapahtuma. Aktiivisen yhdistys-, seura- ja järjestötoiminnan ansiosta tapahtumaa riittää ympäri vuoden tarjoten niin asukkaille, lomailijoille kuin yrittäjille oivan tilaisuuden osallistua ja olla esillä.