Ylitornio

Tältä sivulta löydät kunnan Ylitornio suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ylitornio suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ylitornio
YritysLiikevaihto (euroa)
Geonex Oy9 miljoonaa
Riekkola Infra Oy6 miljoonaa
YBT Oy6 miljoonaa
Kuljetus Koivisto4 miljoonaa
K‑Supermarket Ylitornio4 miljoonaa
IKH: Rauta & Kone Nippeli2 miljoonaa
Juvatec Oy2 miljoonaa
Tie Team Oy2 miljoonaa
Jouko Vakkuri Oy2 miljoonaa
Ykkössähkö Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ylitornio yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Riekkola Infra Oy32
K‑Supermarket Ylitornio11
Kuljetus Koivisto10
Asennus Rousu Oy9
Geonex Oy9
Rakennusurakointi Maxbro Oy8
Tarvikepalvelu Kari Alaviippola7
Maanrakennus ja Kuljetusliike Arvo Riekkola Oy7
BKWeld Oy7
Metsätyö Nalli Oy7

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ylitornio
YritysKasvuprosentti
Aava Sky Village Oy+213.0%
Apukäet Oy+109.5%
Viisavaaran Vesiosuuskunta+71.0%
Asennus Rousu Oy+68.4%
Riekkola Infra Oy+44.8%
Ykkössähkö Oy+41.2%
Lomakeskus Karemajat+38.9%
Rajalinjat Oy+30.9%
Länsikairan Poro Oy+30.9%
Levin Varvikko Oy+29.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ylitornio
YritysPerustettu
Raanulanka osk26.02.2024
Jokivarren moniapu11.01.2024
TahtoJaan28.11.2023
Aavasaksa Adventures Oy16.10.2023
Kousu Oy16.10.2023
Maatila Ahtola, Huhta Paavo Juhani11.09.2023
Juho Kangas07.09.2023
Ykkösrakentava Oy12.06.2023
Matara Creek Oy24.05.2023
EräKalle Oy17.05.2023
EsittelyssäAlueen Ylitornio yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Ylitornion Osuuspankki

  Kassapalvelu avoinna to klo 10-12 ja muu asiointi ajanvarauksella ma-pe klo 9-19. Lisätietoja palveluistamme löydät osoitteesta op.fi/ylitornio

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Stemma Ylitornio
  Stemma - Kalusteita rehdisti elämänmakuisiin koteihin. Kodit on tehty elettäviksi, kalusteet käytettäviksi ja elämä rennosti nautittavaksi. Me kalustamme koteja ratkaisuilla, jotka on tehty käyttöön, ei kiiltokuvaelämään. Suomalaisten kotien kalustaminen on meille luottamustoimi, johon suhtaudumme rehellisyydellä, ammattitaidolla ja täydellä sydämellä. Me olemme aina paikallisia kauppiaita, joille luottamus on elinehto. Uskomme syvästi, että kotimaisilla, laadukkailla ja persoonallisilla kalusteilla on paikkansa ihmisten elämässä, siksi haluamme varmistaa niiden saatavuuden ympäri Suomen. Me teemme sen rehdisti ja reilusti valmistajia kunnioittaen ja paikallisesti palvellen.
 • Kuljetus M. Jansson Oy

  Olemme monipuolinen kuljetuksiin ja maansiirtoon erikoistunut yritys, joka palvelee niin yksityisiä asiakkaita kuin yrityksiä Lapin läänin alueella. Kalustostamme löytyy myös rekka, jolla palvelemme maatiloja lietteen siirroissa sekä kalustoa lavettikuljetuksiin. Kun tarvitset luotettavaa ammattilaista, ota yhteyttä!

  Palvelut

  • maansiirtotyöt
  • lietteen siirto
  • lavettikuljetukset
  • muut kuljetuspalvelut
 • Lovikka Ky

  Lovikka Ky valmistaa kanteleita, joihin soittaja voi rakastua. Näin syntyy myös rakastettavaa musiikkia. Ota yhteyttä!

  Haastavat hommat

  Tein puusepän hommia ja tunsin työssä liian vähän haasteita. 1983 aloitettiin kanteleiden valmistus. Harrastuksesta tuli ammatti. Sittemmin on haasteita riittänyt omiksi tarpeiksi. Sekä itse yrittäminen että soitinten valmistus on haastavaa työtä. Kun kuulen soittajien soittavan niin tunnen suurta tyydytystä että saan olla osaltani mukana musiikin suuressa ketjussa. Pekka Lovikka

 • Rakennusliike VML Oy

  Rakennusliike VML Oy tarjoaa mökkien, asuin- ja muiden rakennusten rakentamista Ylitorniossa.

  Ota yhteyttä!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Kaupunginosat
Aavasaksa, Aittamaa, Alkkula, Alposlahti, Armassaari, Aukimaa, Erkinpää, Etelä-Portimojärvi, Flyykärinpää, Haapakoski, Haarasaajo, Hirstiö, Holster, Iivarinpää, Isokangas, Isotörmä, Jolanginlahti, Jolanginniemi, Jolanki, Kainuunkylä, Kaitajärvi, Kallijoki, Kantomaanpää, Kapusta, Kauliranta, Kauvosaarenpää, Kenttämaa, Kivilompolo, Koivistonpää, Kopanmäki, Korpilompolo, Kotasenpää, Kuijasjoki, Kuijasvaara, Kuivakangas, Kyläniemi, Lahdenperä, Leukumanpää, Lohijärvi, Louejärvi, Luukonniemi, Lylymaa, Maijalanranta, Martimo, Mellajärvi, Mellakoski, Meltosjärvi, Mustajärvi, Männistö, Niemenpää, Nuottionranta, Närkki, Ojalanpää, Pakisvaara, Palojärvi, Palolompolo, Pekanpää, Pessalompolo, Pessanranta, Piilolanperä, Pisa, Poikkilahti, Portimo, Portimojärvi, Purasenvaara, Putaanvainio, Raanujärvi, Rantakylä, Ristioja, Sainmaanpää, Saunavaara, Suutarinmäki, Taapurinvaara, Taloniemi, Taroniemi, Tengeliö, Tolppi, Typpyrä, Törmäsjärvi, Urali, Vuopionranta, Vähä-Vietonen, Välikylä ja Väystäjä
KuvausAlueen Ylitornio kuvaus

Ylitornio sijaitsee Lapin maakunnassa, Tornionjoen varrella keskellä kauneinta Tornionjokilaaksoa. Sen naapurikuntia ovat Suomen puolella Pello, Rovaniemi, Tervola, Tornio ja Ruotsin puolella Övertorneå. Tule autolla tai junalla - Ylitornioon on hyvät tie- ja rautatieyhteydet. Ylitornion ja Övertorneån kunnat muodostavat yhdessä historiallisesti, kielellisesti ja kulttuurillisesti ainutlaatuisen alueen, jossa puhutaan kolmea kieltä: suomea, ruotsia ja meänkieltä.

Tornionjokilaakso on perinteistä viljelysmaata, jonka maisemaa hallitsevat Tornionjoki ja jylhät vaaramaisemat. Laaksossa luonto on rehevää ja vaarojen huipulla tunturimaisen karua. Lähistöllä sijaitsee Aavasaksa, joka on yksi Suomen 27 virallisesta kansallismaisemasta. Se on tunnettu maisemanähtävyys, luontopolku ja näköalapaikka: vaaran päältä avautuvat upeat maisemat.

Ylitornion elinkeinojakauman pääpaino on palveluissa (65,4 %), minkä lisäksi on jalostusta (16,4 %) ja alkutuotantoa (14,2 %). Ylitornion vahva yrittäjähenki kumpuaa pitkistä perinteistä. Vuonna 2018 suurin työnantaja ja eniten liikevaihtoa tuottava yritys oli YBT Oy. Muita alueella toimivia yrityksiä ovat esimerkiksi Styrud Boreal Oy ja Siivouspalvelu Kotihaltia.