Ylivieska

Tältä sivulta löydät kunnan Ylivieska suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ylivieska suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ylivieska
YritysLiikevaihto (euroa)
Kärkkäinen242 miljoonaa
Kärkkäinen Web Oy86 miljoonaa
Autoliike KymppiPlus Oy Ylivieska / 10plus40 miljoonaa
E.T. Listat Oy38 miljoonaa
Rave Rakennus Oy29 miljoonaa
Maler Oy25 miljoonaa
Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunta24 miljoonaa
Alutec Oy21 miljoonaa
TMV Line Oy21 miljoonaa
ProCaravan Ylivieska18 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ylivieska yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kärkkäinen699
Premec Oy98
Attendo Terapia Ylivieska97
Alutec Oy93
Rave Rakennus Oy67
Joki ICT Oy48
Kuntien Hetapalvelut48
Camtronic Oy47
LevelUp Oy45
K-Rauta Rautapohja Ylivieska40

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ylivieska
YritysKasvuprosentti
Deal With It Oy+174.3%
Vitema Oy+166.8%
Viljavarastontie Kiinteistö Oy+162.1%
Causa Trading Oy+149.3%
Suomen Johdannaismarkkinat Oy+105.2%
Feasib Oy+81.4%
Fokusmyynti Oy+69.8%
Esko Hannula Oy+55.7%
Rave Rakennus Oy+52.0%
TMV Line Oy+51.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ylivieska
YritysPerustettu
TMI Niko Rönni19.08.2022
Työhyvinvointi Maisema17.08.2022
Iida Lesell27.07.2022
MillCut25.07.2022
Pihalle Oy05.07.2022
Psykoterapia Salla Saari26.05.2022
Vemikone Oy25.05.2022
Rakennusmiehet Ylivieska Oy24.05.2022
West Works Oy01.05.2022
Psykoterapeutti Minna Mäkelä01.05.2022
EsittelyssäAlueen Ylivieska yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Vestia Yrityspalvelut Oy
  Vestia Yrityspalvelut Oy tarjoaa yrityksille kaikenkattavat jätehuoltopalvelut ammattimaisesti suunnittelusta - toteutukseen asiakkaan tarpeen mukaan. Meiltä saat kustannustehokkaat, ympäristöystävälliset ja tarpeiden mukaiset kiertotalouden ratkaisut, joilla yrityksesi säästää rahaa ja luonnonvaroja.
 • E.T. Listat Oy
  E.T. Listat Oy on johtava suomalainen höylättyjen puu- ja MDF-listojen sekä paneeleiden valmistaja. Valikoimistamme löytyvät niin jalkalistat, peitelistat, kattolistat, reunalistat, johtouralistat, sh-listat kuin pyörölistatkin. Meiltä myös paneelit, MDF-listat, kulmalistat, koristelistat, lasilistat, taulukehyslistat, parkettilistat sekä lattialaudat ja sisustuspaneelit. E.T. Listat Oy toimittaa tuotteet aina viimeisteltyinä, nopealla toimitusajalla. Tutustu tuotteisiimme kotisivuillamme!
 • Ylivieskan Kivihiomo Oy
  Yrityksemme on aloittanut toiminnan vuonna 1936 ja yritys on edelleen perustajasuvun hallussa. Tarjoamme pitkän kokemuksemme turvin nopeaa ja joustavaa palvelua.
 • Vestia Oy
  Vestia Oy on kuntien omistama alueellinen jätehuoltoyhtiö. Hoidamme kotitalouksien jätehuollon käytännön järjestelyt luotettavasti Pohjois-Pohjanmaalla 16 kunnan alueella Siika-, Pyhä-, Kala- ja Lestinjokilaaksoissa.
 • Maansiirtoliike Veljekset Pakkala Oy
  Maansiirtoliike Veljekset Pakkalan toiminta on aloitettu jo 1950-luvulla ja nykyisen muotonsa se sai vuonna 1978.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Alavieska, Nivala, Oulainen, Sievi, Haapavesi ja Kalajoki.

Kaupunginosat
Alpuminkangas, Anttilanperä, Haapakoski, Haikola, Hakalahti, Hakuperä, Hannunpuhto, Harvaperä, Hautamäki, Hietaperä, Huhtapuhto, Hyttisilta, Isokoski, Juolanperä, Jylhänperä, Järviperä, Kaisaniemi, Kangas, Kankaanmäki, Kantokylä, Kantola, Katajaperä, Korteperä, Koskipuhto, Kuovila, Lahdenperä, Leväneva, Lundinkangas, Löytynperä, Marjapuhto, Metsäperä, Murtoperä, Männistö, Niemelänkylä, Niemenranta, Nisunperä, Ojakylä, Ojala, Perkkiönperä, Perälä, Pielusperä, Puuhkala, Pylväsperä, Pyykangas, Pyörreperä, Rajaperä, Raudaskylä, Raudasmäki, Raudasoja, Rauhaperä, Ritamäki, Saarenperä, Sakkoperä, Salmiperä, Savela, Someronperä, Sorvisto, Sorvoja, Soukka, Syrjäperä, Säilynkangas, Säilynperä, Tanhutsuu, Teikkoperä, Toivonpuisto, Tuomiperä, Vaaramaa, Visuri, Vähäkangas ja Ängeslevä
KuvausAlueen Ylivieska kuvaus

Ylivieska on yli 15 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla, muodostaen Kalajoen, Oulaisten, Alavieskan, Sievin ja Merijärven kanssa Ylivieskan seutukunnan. Markkina-alueena Ylivieska on yli 100 000 asukkaan keskus, josta on nopeat yhteydet joka puolelle maata. Tämän mahdollistaa sijainti valtateiden risteyskohdassa ja pääradan varrella.

Ylivieska tunnetaan monipuolisesta elinkeinoelämästään, josta suurimman osan kattavat palvelut. Päivittäistavarakauppoja ja erikoisliikkeitä löytyy laajasti ja eritoten autokauppa kukoistaa kaupungissa. Suurimpiin yrityksiin kuuluu useita satoja työllistävä, monelle tuttu kotimainen tavarataloketju Kärkkäinen.

Palvelualojen työpaikkojen lisäksi työtä löytyy paljon rakennusalan ja teollisuuden parista. Teollisuuden osaamista edustaa ohutlevymekaniikan sopimusvalmistaja Premec Oy sekä alumiinirakenteisiin erikoistunut Alutec Oy.

Kaupungista löytyy myös korkeakoulutusta. Centria-ammattikorkeakoulussa voi opiskella monipuolisia aloja aina liiketaloudesta matkailuun ja sosiaalialaan. Niin ikään ammattikoulutusta tarjoava Jedu toimii Ylivieskassa.