Ylivieska

Tältä sivulta löydät kunnan Ylivieska suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ylivieska suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ylivieska
YritysLiikevaihto (euroa)
Kärkkäinen242 miljoonaa
Kärkkäinen Web Oy70 miljoonaa
Autoliike KymppiPlus Oy Ylivieska / 10plus40 miljoonaa
E.T. Listat Oy38 miljoonaa
Rave Rakennus Oy29 miljoonaa
Maler Oy20 miljoonaa
Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunta16 miljoonaa
ProCaravan Ylivieska16 miljoonaa
Premec Oy15 miljoonaa
BET-KER Oy15 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ylivieska yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kärkkäinen699
Premec Oy98
Alutec Oy86
Rave Rakennus Oy67
Attendo Terapia Ylivieska50
Camtronic Oy47
K-Rauta Rautapohja Ylivieska40
Kuntien Hetapalvelut38
Joki ICT Oy36
LevelUp Oy36

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ylivieska
YritysKasvuprosentti
Feasib Oy+263.8%
Vitema Oy+166.8%
Tornadoc Oy+126.4%
Suomen Johdannaismarkkinat Oy+119.7%
Fokusmyynti Oy+69.8%
Joki ICT Oy+61.0%
TMV Line Oy+59.7%
Rave Rakennus Oy+52.0%
Salmela Solutions Oy+50.9%
Jiirikoti Oy+50.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ylivieska
YritysPerustettu
Teron kaivu&korjaus29.03.2022
Hoitola Talvikki01.03.2022
Tmi Petra Katariina08.12.2021
Metsätyö Mustola Oy05.12.2021
Tmi Antti J Leinonen30.11.2021
Polarkuu Ky30.11.2021
Maansiirto Hannu Vesaluoma Oy23.11.2021
Rakennus Vieska Oy12.11.2021
KM-Koti Oy10.11.2021
Ojasaaren Biokaasu Oy01.11.2021
EsittelyssäAlueen Ylivieska yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Vestia Yrityspalvelut Oy
  Vestia Yrityspalvelut Oy tarjoaa yrityksille kaikenkattavat jätehuoltopalvelut ammattimaisesti suunnittelusta - toteutukseen asiakkaan tarpeen mukaan. Meiltä saat kustannustehokkaat, ympäristöystävälliset ja tarpeiden mukaiset kiertotalouden ratkaisut, joilla yrityksesi säästää rahaa ja luonnonvaroja.
 • E.T. Listat Oy
  E.T. Listat Oy on johtava suomalainen höylättyjen puu- ja MDF-listojen sekä paneeleiden valmistaja. Valikoimistamme löytyvät niin jalkalistat, peitelistat, kattolistat, reunalistat, johtouralistat, sh-listat kuin pyörölistatkin. Meiltä myös paneelit, MDF-listat, kulmalistat, koristelistat, lasilistat, taulukehyslistat, parkettilistat sekä lattialaudat ja sisustuspaneelit. E.T. Listat Oy toimittaa tuotteet aina viimeisteltyinä, nopealla toimitusajalla. Tutustu tuotteisiimme kotisivuillamme!
 • Vestia Oy
  Vestia Oy on kuntien omistama alueellinen jätehuoltoyhtiö. Hoidamme kotitalouksien jätehuollon käytännön järjestelyt luotettavasti Pohjois-Pohjanmaalla 16 kunnan alueella Siika-, Pyhä-, Kala- ja Lestinjokilaaksoissa.
 • Maansiirtoliike Veljekset Pakkala Oy
  Maansiirtoliike Veljekset Pakkalan toiminta on aloitettu jo 1950-luvulla ja nykyisen muotonsa se sai vuonna 1978.
 • Rakennus Palola Oy
  Olemme Ylivieskassa toimiva täyden palvelun rakennusliike. Tarjoamme korkealaatuisia ja kokonaisvaltaisia remontointi- ja rakennuspalveluita yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella. Yrittäjällä on rakennusalan kokemusta jo vuodesta 1987 saakka. Toteutamme korkealaatuiset rakennus ja -saneerausurakat kokonaisvaltaisesti suunnittelusta toteutukseen. Meidät tunnetaan alueella myös osaavasta talonrakentamisesta.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Alavieska, Nivala, Oulainen, Sievi, Haapavesi ja Kalajoki.

Kaupunginosat
Alpuminkangas, Anttilanperä, Haapakoski, Haikola, Hakalahti, Hakuperä, Hannunpuhto, Harvaperä, Hautamäki, Hietaperä, Huhtapuhto, Hyttisilta, Isokoski, Juolanperä, Jylhänperä, Järviperä, Kaisaniemi, Kangas, Kankaanmäki, Kantokylä, Kantola, Katajaperä, Korteperä, Koskipuhto, Kuovila, Lahdenperä, Leväneva, Lundinkangas, Löytynperä, Marjapuhto, Metsäperä, Murtoperä, Männistö, Niemelänkylä, Niemenranta, Nisunperä, Ojakylä, Ojala, Perkkiönperä, Perälä, Pielusperä, Puuhkala, Pylväsperä, Pyykangas, Pyörreperä, Rajaperä, Raudaskylä, Raudasmäki, Raudasoja, Rauhaperä, Ritamäki, Saarenperä, Sakkoperä, Salmiperä, Savela, Someronperä, Sorvisto, Sorvoja, Soukka, Syrjäperä, Säilynkangas, Säilynperä, Tanhutsuu, Teikkoperä, Toivonpuisto, Tuomiperä, Vaaramaa, Visuri, Vähäkangas ja Ängeslevä
KuvausAlueen Ylivieska kuvaus

Ylivieska on yli 15 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla, muodostaen Kalajoen, Oulaisten, Alavieskan, Sievin ja Merijärven kanssa Ylivieskan seutukunnan. Markkina-alueena Ylivieska on yli 100 000 asukkaan keskus, josta on nopeat yhteydet joka puolelle maata. Tämän mahdollistaa sijainti valtateiden risteyskohdassa ja pääradan varrella.

Ylivieska tunnetaan monipuolisesta elinkeinoelämästään, josta suurimman osan kattavat palvelut. Päivittäistavarakauppoja ja erikoisliikkeitä löytyy laajasti ja eritoten autokauppa kukoistaa kaupungissa. Suurimpiin yrityksiin kuuluu useita satoja työllistävä, monelle tuttu kotimainen tavarataloketju Kärkkäinen.

Palvelualojen työpaikkojen lisäksi työtä löytyy paljon rakennusalan ja teollisuuden parista. Teollisuuden osaamista edustaa ohutlevymekaniikan sopimusvalmistaja Premec Oy sekä alumiinirakenteisiin erikoistunut Alutec Oy.

Kaupungista löytyy myös korkeakoulutusta. Centria-ammattikorkeakoulussa voi opiskella monipuolisia aloja aina liiketaloudesta matkailuun ja sosiaalialaan. Niin ikään ammattikoulutusta tarjoava Jedu toimii Ylivieskassa.