Ypäjä

Tältä sivulta löydät kunnan Ypäjä suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ypäjä suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ypäjä
YritysLiikevaihto (euroa)
Ypäjän Hevosopisto7 miljoonaa
Ypäjän Metalli Oy2 miljoonaa
Plastiset Oy2 miljoonaa
Louhinta ja piikkaus Hokka Oy586 tuhatta
Ypäjä Equine Hospital Ltd528 tuhatta
Tvrt Installation Oy501 tuhatta
Ypäjän Puutuote Oy429 tuhatta
Ypä-Kuljetus Oy404 tuhatta
Leveland Oy359 tuhatta
Asennus SMI Oy352 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ypäjä yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Ypäjän Hevosopisto71
Ypäjän Metalli Oy12
Plastiset Oy10
KarrinPuomi6
Asennus SMI Oy4
Eristysliike Sandbacka Oy4
Ypäjä Equine Hospital Ltd4
MS Kaivuu Oy3
Eristysliike T. Ahonen Oy3
Koneurakointi Äijälä Oy2

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ypäjä
YritysKasvuprosentti
Eristysliike T. Ahonen Oy+46.3%
Taksi Kankare Oy+30.2%
Ypäjän Puutuote Oy+22.2%
Olli-Pekka Kaunela Oy+18.7%
Maanrakennus Lähdemäki Oy+16.3%
Asennus SMI Oy+9.9%
Ypä-Kuljetus Oy+8.6%
TSR-Tekniikka Oy+8.5%
Ypäjän Metalli Oy+7.8%
Ypäjä Equine Hospital Ltd+7.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ypäjä
YritysPerustettu
Perhon Pakkaamo Oy19.01.2022
Ituhippi Oy01.01.2022
ÄssÄllä Oy06.11.2021
Tmi Emil Hannula25.08.2021
A.H. Lvi Ja Rakennus Oy01.07.2021
AntinValinta Oy28.06.2021
eteläsuomen timpurit oy22.02.2021
JS Horses20.01.2021
Tmi Iina Purontakanen09.12.2020
Ypäjän apteekki15.11.2020
EsittelyssäAlueen Ypäjä yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • OP Ypäjä
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • TSR-Tekniikka Oy

  Myymme, asennamme ja huollamme laadukkaat ilmalämpöpumput mm. merkeiltä Mitsubishi, Fujitsu ja Panasonic. Tarjoamme myös asiantuntevat vesi-ilmalämpöpumppujen, kylmäkoneiden, suurkeittiölaitteiden ja antennien asennus- ja huoltopalvelut. Toimimme Etelä-Suomen alueella. Soita ja pyydä tarjous!

 • Team Satulasepät Ky

  Meillä Ypäjällä on tehty satulasepän töitä vuodesta 1988 alkaen. Töihin kuuluu erilaiset satuloiden korjaukset ja muokkaukset, satuloiden sovitus ja luennot. Meillä on myös myytävänä mukava valikoima käytettyjä ja uusia satuloita ja meiltä vois myös vuokrata satulan. Voit tulla hevosesi kanssa tänne satulan sovitukseen, teemme sovituksia myös talleilla sopimuksen mukaan. Satulakorjaamon pihapiirissä on mökki 3-4 henkilölle ja 3 hevosen talli vuokrattavana tilapäismajoitukseen ihan Ypäjän hevosurheilualueiden vieressä. Meidän kauttamme saat myös hyvinvointituotteita: ASEA & Renu28. Olemme myös Bemer liikekumppani, myymme ja vuokraamme Bemer fysikaalista verisuoniterapialaitetta.

 • Toivola Arto Tmi

  Korkeajännitepylväiden kokoonpanoa ja teräsrakenteiden kokoamista maastossa koko Suomen alueella. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

 • Majatalo & Ravintola Villa Emilia
  Palveluidemme helmi on Ypäjän keskustassa sijaitseva vanhoja perinteitä kunnioittaen entisöity Majatalo & Ravintola Villa Emilia. Vasta remontoidussa majatalossa nautit korkeataasoisesta asumisesta vuoden jokaisena päivänä.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Humppila, Jokioinen, Koski Tl, Somero ja Loimaa.

Kaupunginosat
Hollinkorpi, Jyvämäki, Kartano, Kartanonkylä, Katinhäntä, Ketokylä, Kottaanoja, Kurjenmäki, Kuusjoki, Levä, Manninen, Myllykulma, Mätikkö, Nirpankulma, Nopola, Onkijoenperä, Palikkala, Perttula, Ruokosuo, Saarikko, Suokulma, Varsanoja, Vellinginmäki ja Ypäjänkylä
KuvausAlueen Ypäjä kuvaus

Ypäjä on tunnettu Suomen virallisena hevospitäjänä. Ypäjä on hieman alle 2500 asukkaan kunta Kanta-Hämeessä aivan Forssan ja Loimaan kupeessa. Ypäjä kuuluu Forssan seutukuntaan, mutta Loimaa on Ypäjälle tärkeä seudullinen keskittymä. Ypäjällä on varsin edullista asua, elää ja yrittää. Kunnassa on joustava asioiden hoito ja kuntalaisille halutaan tarjota hyviä palveluja.

Ypäjällä sijaitsee Hevosopisto, joka onkin paitsi kunnan suurin työllistäjä niin henkilömäärän kuin liikevaihdonkin perusteella, myös kunnan voimavara matkailun edistämisen suhteen. Ypäjän Hevosopisto tarjoaa laadukasta hevosalan ammatillista perus-, jatko- ja täydennyskoulutusta. Hevosopisto palvelee sekä alan harrastajia että ammattilaisia. Laadukkaan peruskouluopetuksen lisäksi Ypäjällä on mahdollista opiskella Hevosopistolla yhdessä Loimaan lukion kanssa lukio-opintojen hevosurheilulinja.

Ypäjällä järjestetään vuosittain suuri Finnderby-hevosurheilutapahtuma, joka kerää kävijöitä ympäri maailman katsomaan ja kilpailemaan este- ja kenttäratsastuksessa.

Ypäjä tarjoaa upean kauniit puitteet luonnonkauniissa Hämeessä, monipuolisia asumisvaihtoehtoja maaseudun rauhasta vireään kuntakeskukseen. Ypäjä on elinvoimainen, iloisten ihmisten, hevosten ja presidenttien kotipaikka.