Dog & Cat - Dogsport
Dogsport Group Finland Oy
Yritystiedot
Virallinen nimi
Dogsport Group Finland OyLähde: YTJ
Aputoiminimet
Dog & CatLähde: YTJ
Yhtiömuoto
OsakeyhtiöLähde: YTJ
Kotipaikka
PorvooLähde: YTJ
Yrityksen liikevaihtoluokka
Ei tiedossaLähde: Fonecta-konserni
Toimipaikan henkilöstöluokka
1–4 henkilöäLähde: Fonecta-konserni
Toimialat
Eläintarvike- ja eläinkauppa (päätoimiala)
Lähde: Fonecta-konserni
Toimialaluokitus (TOL2008)
47764 Lemmikkieläinten, niiden ruokien ja tarvikkeiden vähittäiskauppaLähde: YTJ
Voimassa olevat rekisteröinnit
Ennakkoperintärekisteri: 3.10.2022
Verohallinnon perustiedot: 7.10.2022
Työnantajarekisteri: 1.1.2023
Kaupparekisteri: 7.10.2022
Arvonlisäverovelvollisuus:
Liiketoiminnasta: 3.10.2022
Lähde: YTJ
Koirien & Kissojen erikoistarvikeliike

Yrityksen ensiaskeleet ulottuvat 1980-luvulle, kun yrittäjäpariskunta Veijo "Silveri" Silvennoinen ja Pirre Anttila huomasivat, ettei markkinoilla ollut riittävästi laadukkaita tarvikkeita. He päättivät alkaa valmistaa tuotteita omaan ja ystäviensä käyttöön.

Tänä päivänä Dog & Cat:n liiketoiminta koostuu myymälästä, verkkokaupasta, jälleenmyyjistä ja viranomaisasiakkaista. Yritystoiminnan lähtökohtana on valmistaa, maahantuoda sekä jälleenmyydä laadukkaita ja toiminnallisia tarvikkeita sekä ruokia koirille ja kissoille. Olemme erikoistuneet harrastus- ja virkakoirien tarvikkeisiin ja yhteistyössä koiraharrastajien ja virkakoiraohjaajien kanssa pystymme innovoimaan uusia tuotteita ja kehittämään olemassa olevia tuotteita entistäkin toimivammiksi. Tästä syystä moni markkinoilla suuren suosion saavuttanut tuote, kuten D&C Geelipallo gripillä, onkin ollut lähtöisin yhteistyön hedelmistä.

Arvostamme asiakkaidemme palautetta ja kehitysehdotuksia, sillä niiden avulla pystymme kehittämään tuotteitamme ja toimintaamme.

  • Dog & Cat Ky perustettiin vuonna 1991 ja aluksi Silveri ja Pirre pyörittivät yritystä omien päivätöidensä ohella, mutta pian se alkoi työllistää kokopäiväisesti. Näin ollen omistajat ryhtyivät oman koiraharrastuksensa innoittamina valmistamaan ja maahantuomaan tarvikkeita ja koiranruokia.
  • Ensimmäisen vuoden ajan asiakkaita​ palveltiin vanhassa osuuskaupan myymäläautossa Porvoon keskustassa, pääkadulla Teboilin pihalla. Tarkoitus oli kiertää myymäläautolla Porvoossa ja lähikunnissa, mutta asiakkaita riitti Porvoossa niin paljon, ettei autoa ehtinytkään siirtää Teboilin pihalta kauemmas. Vuoden jälkeen myymäläauto alkoi käydä pieneksi ja oli etsittävä isommat tilat kasvaneelle yritystoiminnalle.
  • Onneksi naapurikorttelista, Vanhan Porvoon kupeesta, löytyi vapaana oleva liiketila idyllisestä 1800-luvun hirsitalosta ja yritys muutti myymäläautosta Mannerheiminkadulla sijaitsevaan 80 neliön liiketilaan. Samaan aikaan otettiin käyttöön erilliset varastotilat Tarmolan teollisuusalueella. Kun ensimmäinen liiketila alkoi käydä pieneksi muutaman vuoden jälkeen, yritys muutti samassa talossa seinän toiselle puolelle 125 neliön liiketilaan. Liiketoiminta ja asiakasmäärät kasvoivat pikkuhiljaa, pitäen yrittäjäpariskunnan kiireisenä. Silveri on kierrellyt erilaisissa tapahtumissa 1990-luvulta lähtien. Aluksi koiranäyttelyissä ja kilpailuissa kierrettiin markkinatelttojen kanssa ja vuonna 2006 yritys otti käyttöön Silverin suunnitteleman myyntikärryn. Tämä kärry onkin hyvin tuttu näky monelle koiraharrastajalle, sillä se on liikkunut erittäin aktiivisesti niin näyttelyissä, kilpailuissa, leireillä, seminaareissa sekä muissakin koiratapahtumissa.
  • Liiketilojen käytyä jälleen pieniksi, oli aika muuttaa. Kesällä 2008 yritykselle hankittiin uudet 800 neliön toimitilat Porvoon Tarmolaan, Työpajatielle. Uusien toimitilojen myötä saatiin sekä myymälä että varasto saman katon alle. Isossa liiketilassa oli mahdollisuus toteuttaa myös ajatus koiraharrastukseen tarkoitetusta treenihallista. Hallissa pidettiin lukuisia seminaareja ja luentoja, unohtamatta säännöllisiä viikkotreenejä eri harrastusporukoille ja seuroille.
  • Halustamme palvella asiakkaitamme paremmin ympäri Suomen ja asiakkaiden toiveesta, kesällä 2018 julkaisimme Dogsport.fi -verkkokaupan. Olimme iloisia ja positiivisesti yllättyneitä verkkokaupan suosiosta ja kasvusta, jonka vuoksi jouduimme muuttamaan treenihallimmekin varastotilaksi. Loppusyksystä 2021 verkkokauppamme siirtyi uuteen, monipuolisempaan järjestelmään, jotta pystymme entistä paremmin palvelemaan koira- ja kissaharrastajia sekä virkakoiranohjaajia ympäri maan.
Näytä koko yrityskuvaus
Päättäjätiedot
Vastuuhenkilöt
  • Toimitusjohtaja
  • Tiia Kaarina Sandberg, toimitusjohtaja (10/2022), hallituksen jäsen (10/2022)
Lähde: Kaupparekisteri
Yrityskuvat