Äänekoski

Tältä sivulta löydät kunnan Äänekoski suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Äänekoski suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Äänekoski
YritysLiikevaihto (euroa)
Agco Suomi / Valtra Suolahti230 miljoonaa
Nouryon Chemicals Finland Oy176 miljoonaa
Valtra Oy Ab131 miljoonaa
Äänekosken Energia Oy 30 miljoonaa
K-Citymarket Äänekoski16 miljoonaa
Specialty Minerals Nordic Oy Ab European Research Center15 miljoonaa
Koskienergia Oy11 miljoonaa
Kumpuniemen Voima Oy9 miljoonaa
Äänekosken Kiinteistönhoito Oy8 miljoonaa
Rautakumppani Oy7 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Äänekoski yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Valtra Oy Ab1107
Nouryon Chemicals Finland Oy196
Agco Suomi / Valtra Suolahti164
Äänekosken Kiinteistönhoito Oy133
Esperi Hoivakoti Pukkimäki44
Proavera Oy / Avera isännöinti39
Kosken Megawatti Oy37
Lounatuulikoti Oy37
Äänekosken Energia Oy 37
Taitola hoivapalvelut Oy27

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Äänekoski
YritysKasvuprosentti
Metsä ja ympäristöpalvelu Forest Bros Oy+336.2%
Wörtti Oy+198.5%
Taitola hoivapalvelut Oy+184.1%
Golden Owl Oy+156.7%
Japara Oy+94.6%
Romukulma Oy+80.0%
Monipalvelu Koskinen Oy+74.8%
Ääneseudun Monipalvelu Oy+69.7%
KX-Treeshears Oy+69.0%
vawipa Oy+50.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Äänekoski
YritysPerustettu
Tmi Iina Salmelin14.07.2024
Kahvila Kauralastu24.06.2024
AJ Viihde Oy23.05.2024
Etrak Oy16.04.2024
Valde Kaivonurmi Tmi29.03.2024
PenaFox Oy19.03.2024
4MyBeautyness Oy19.03.2024
Rakennus- Ja Huoltopalvelu Helmec07.03.2024
TiliTuulikki19.01.2024
Café Amalia10.01.2024
EsittelyssäAlueen Äänekoski yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • RengasCenter Suolahti Rengaskanava Oy

  RengasCenter on Suomen suurin yrittäjäomisteinen rengasliikeketju. Merkkinä suomalaisesta työstä, palvelullemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. Teemme joka päivä töitä turvallisemman ja asiakkaita aidosti palvelevan arjen tieliikenteen eteen. Markkinoiden laajimmasta merkkivalikoimasta löydämme juuri sinun ajoneuvoosi, -tyyliisi sekä budjettiisi sopivat renkaat ja vanteet – olit sitten arkiautoilija tai raskaan liikenteen ammattilainen.

  Renkaat ovat liiketoimintamme ydin ja joustava, yrittäjävetoinen palvelu käyntikorttimme. Asiantuntijoittemme puoleen voit kääntyä pienimmänkin rengashuolen yllättäessä.

 • Äänekosken Energia Oy
  Äänekosken Energia on Äänekosken kaupungin omistama energiayhtiö, joka vastaa Äänekosken kaupungin ja lähiseudun energia- ja vesihuollosta.
 • Pinnoitus Pylväinen Oy
  Pinnoitus Pylväinen Oy on erilaisten akryyli- ja epoksilattiapinnoitteiden valmistukseen erikoistunut yritys.
 • Proavera Oy / Avera isännöinti
  Olemme Äänekosken seudulla tunnettu ja luotettava isännöintipalveluiden tuottaja, jonka tehtäviin kuuluu kaikenlaisten asukasasioiden hoitaminen, kuten muuttoilmoitukset, vikailmoitukset, talonkirjaotteet ym. Meiltä saa myös sekä ostettua että vuokrattua erilaisia toimitiloja, kuten toimisto- ja tuotantotiloja.
 • Sähkö Niskanen Oy

  Sähköpalvelut monipuolisesti ja luotettavasti.

  Sähkö Niskanen Oy on Äänekoskella toimiva sähköalan yritys. Hoidamme sähkötyöt niin kiinteistöille, yrityksille, kuin yksityisille ammattitaidolla. Työmme on luotettavaa ja toimii pitävällä aikataululla. Asiakkaan tyytyväisyys on meille tärkeintä. Sähköpalveluja tarjoamme laidasta laitaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  Toimialue: Suomi Keski-Suomi Äänekoski Jyväskylä Laukaa Saarijärvi Konnevesi Viitasaari Konginkangas Suolahti Sumiainen Karstula

  Osaamisalueet

  • Teollisuuden sähköasennukset
  • Korjausrakentaminen
  • Uudisrakentaminen
  • Omakotirakentaminen
  • Saneerauskohteet
  • Kamerajärjestelmät ja murtovalvontajärjestelmät
  • Sähkölaitteiston toiminnan tarkastukset
  • Sähkösuunnittelu
  • Antenniasennukset
  • Paloilmoitinasennukset
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Uurainen, Kannonkoski, Vesanto, Konnevesi, Laukaa, Saarijärvi ja Viitasaari.

Kaupunginosat
Akanniemi, Alkula, Haapakylä, Hakolanpelto, Hankapohja, Harjulanmäki, Hietama, Hirvaskangas, Hiskinmäki, Hoikkapohja, Honkala, Honkapohja, Honkola, Härkäpohja, Iispohja, Jouhtiskylä, Järvenpää, Kajama, Kalaniemi, Kapeenkylä, Karhunlähde, Karvalahti, Kevätlahti, Kierälahti, Kinnari, Kirppula, Kohmu, Koivisto, Kolunpohja, Konginkangas, Korhospohja, Kotakennäs, Kotimäki, Koukkuniemi, Kovala, Laajalahti, Laajaranta, Liimattala, Likolahti, Lohilahti, Loukeenpohja, Markkamäki, Maso, Muinosmäki, Multamäki, Mustaniemi, Mutapohja, Myllyntaus, Myllyperä, Myllypohja, Mäkelänkylä, Mäkikylä, Mämmenkylä, Mämmensalmi, Mäntyniemi, Nakertaja, Niskala, Noropohja, Paatela, Pakokangas, Pappilanpelto, Parantala, Peräpohja, Pieni-Saarikas, Pieni-Taipale, Piilolanniemi, Porraspohja, Porrinpohja, Pukkimäki, Rannankylä, Rantakylä, Rautionmäki, Riihilahti, Ronttospohja, Rotkola, Ruotinkylä, Ruuttupohja, Räihä, Römmi, Saarikas, Salakka, Savipohja, Savolaiskylä, Sumiainen, Suolahti, Syvälahti, Sörkänmäki, Taipaleenkylä, Tippala, Tippatehdas, Upatonpohja, Vallila, Vihijärvi, Viitakylä ja Ääneniemi
KuvausAlueen Äänekoski kuvaus

Äänekoski on Keski-Suomessa sijaitseva teollisuuskaupunki kauniin Keitele-järven rannalla. Asukkaita Äänekoskella noin 20 000. Asuminen käy monipuolisen mukavasti kaupunki-, järvi- ja maaseutumaisemissa. Naapurikuntiin kuuluvat Viitasaari, Vesanto, Uurainen, Saarijärvi, Kannonkoski, Konnevesi ja Laukaa.

Äänekoskella luonto on keskiössä. Melkein kolmannes kaupungin pinta-alasta on vesistöjen sävyttämä. Kapeenniemestä löytyy vehreitä virkistyspaikkoja, luontopolkuja, maisemansuojelualueita sekä rikkaita koskikalastusvesiä. Niemessä on myös useita historiallisesti merkittäviä kohteita, kuten Honkaristi ja aittakylä.

Tunnettuja kesätapahtumia Äänekoskella on Keitelejazz ja Rautalankafestivaali. Matkailijan kannattaa hypätä nostalgisen museojunan, lättähattu-junan kyytiin, ja vierailla kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Suolahden Wanhan Aseman alueella. Puolestaan liikunnan ystäville kaupungista löytyy urheilukenttiä, liikuntahalleja, laskettelurinne, maastopyöräilyreittejä yms.

Äänekoski tunnetaan vahvana teollisuuskaupunkina, jonne on kehittynyt yli 100 vuoden saatossa runsaasti erilaista teollisuutta. Pitkäaikaisin alueella toimiva yritys on Metsä Group. Muita merkittäviä toimijoita ovat muun muassa Valtra Traktorit, kemianteollisuusalan CP Kelco Oy ja ikkuna-aihioiden puuteknologiayritys Kurikka Timber Oy.

Äänekoskella voi opiskella ammatillista koulutusta tarjoavassa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa. Aloja ovat muun muassa humanistinen ja kasvatus, liiketalous ja kauppa, matkailu, tietojenkäsittely, sähkö- ja automaatiotekniikka sekä prosessi-, kemian- ja materiaalitekniikka.