Kuortane

Tältä sivulta löydät kunnan Kuortane suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kuortane suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kuortane
YritysLiikevaihto (euroa)
KES-Trans Oy14 miljoonaa
Kuortaneen Kaivin Oy12 miljoonaa
JL Metals Oy10 miljoonaa
Kuortaneen Teollisuuspalvelu Kutepa Oy10 miljoonaa
Pohjanmaan Erikoispurku Oy4 miljoonaa
Kotoraitti Oy4 miljoonaa
Kuortaneen Urheiluopiston ravintolat4 miljoonaa
Kokkaamo Ateriapalvelut Oy4 miljoonaa
Neste Kuortane Mäyry3 miljoonaa
Ahon Liikenne Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kuortane yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
KES-Trans Oy70
Kuortaneen Teollisuuspalvelu Kutepa Oy54
Kokkaamo Ateriapalvelut Oy43
Kotoraitti Oy43
JL Metals Oy41
Kuortaneen Kaivin Oy36
Kuortaneen Urheiluopiston ravintolat35
Manor Oy22
Ahon Liikenne Oy15
Pohjanmaan Erikoispurku Oy15

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kuortane
YritysKasvuprosentti
Suomen Kuntorakennus Oy+132.1%
Ai-Ka Hallit Oy+81.7%
Kuortaneen Kaivin Oy+31.6%
Rakennus-Reuna Oy+29.3%
Kuljetus A. Tuuri Oy+27.4%
Halmelan tila Oy+26.3%
Kuortane Golf Oy+25.4%
Kiinteistö Oy Kuortaneen Asunnot+25.0%
Way of AMI Oy+24.5%
Kuortaneen Kuntopalvelut Oy+22.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kuortane
YritysPerustettu
Kirjanpitopalvelu Toivonen Oy05.08.2023
Väriskaala Oy03.07.2023
Kustannusosakeyhtiö Kehräämö03.02.2023
Mikon Autokiilto19.01.2023
Kokkaamo Ateriapalvelut Oy30.11.2022
TalousOraakkelit Oy28.11.2022
TiliLuna Oy26.10.2022
T:mi Jukka Venesoja26.09.2022
Masterpiece Oy01.09.2022
K‑Market Kuortane19.07.2022
EsittelyssäAlueen Kuortane yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kuortaneen Osuuspankki

  Neuvottelut ajanvarauksella ma-to klo 8.30-16.30, pe 8.30-16. Kassapalvelut avoinna ke ja pe klo 10-12.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Manor Oy
  Olemme monipuolinen keskiraskas konepaja.
 • Pohjanmaan Erikoispurku Oy
  Pohjanmaan Erikoispurku Oy on nimensä mukaisesti purkualan yritys. Yritys sijaitsee Kuortaneella, mutta toimimme koko Suomen alueella. Toimintamme sisältää kaikki purkamiseen liittyvät työt. Olemme erikoistuneet vaativien sisäpuolisten rakenteiden purkuun. Myös timanttiporaus ja timanttisahaus kuuluvat olennaisesti toimenkuvaamme. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää. Palvelemme niin yksityisiä pienrakentajia kuin isoja rakennuttajia ja rakennusliikkeitä. Jokainen kohde koostaan riippumatta pyritään hoitamaan moitteettomasti.
 • Kuortaneen kunta
  Etelä-Pohjanmaan sydämessä kauniin Kuortaneenjärven rannalla sijaitseva Kuortane on noin puolen tunnin ajomatkan päässä Seinäjoesta, yhdestä nopeimmin kasvavista maakuntakeskuksista Suomessa. Kuortane on keskeisellä paikalla myös Kuusiokuntiin ja Järviseutuun nähden. Lyhyet etäisyydet tekevät Kuortaneesta varteenotettavan asuinpaikan. Noin 4000 asukkaan kunnassa on poikkeuksellinen palveluiden ja vapaa-ajanvieton tarjonta.
 • JMH-osat

  JMH-osat on paikallinen täyden palvelun autokorjaamo Kuortaneella. Huollamme autosi merkistä riiippumatta toiveittesi mukaisesti ja ammattitaidolla. Palveluihimme kuuluvat kaikki autoalan palvelut. Meiltä saat myös autojen varaosat sekä renkaat. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lapua, Alajärvi, Alavus ja Seinäjoki.

Kaupunginosat
Haapamäki, Hautaojanmäki, Heikkilä, Heroja, Hynnilä, Isoahonkulma, Isomäki, Kaaranka, Kaatiala, Kivenmäki, Kortesmäki, Koskela, Kurkiloukko, Lahti, Lakajoki, Lentilä, Leppälänkylä, Luhtalankylä, Länsiranta, Löyä, Mikkilä, Mustapää, Myllymäki, Märijärvi, Mäyry, Niemiskylä, Pastonperä, Pollari, Porraslampi, Puolivälinperä, Rantala, Rasula, Rintalanmäki, Ruismäki, Ruona, Salmi, Sarvikas, Seppälä, Sysilampi, Takaluoma, Uitonnurkka, Vasunmäki, Virtala ja Ylijoki
KuvausAlueen Kuortane kuvaus

Kuortane sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Alavuden, Seinäjoen, Lapuan ja Alajärven syleilyssä. Asukkaita kunnassa on tällä hetkellä noin 3700 verran.

Kuortaneen historiaan kuuluu vahvasti tervanpoltto. Aikanaan hankittu vauraus ja kaupankäynti näkyvät jyhkeinä pohjaistaloina. Eteläpohjalaista kylänäkymää voi tarkastella esimerkiksi pitäjää halkovan Kantatie 66 varrelta. Kaunis Kuortanejärvi on niin kalastajien kuin lapsiperheiden suosiossa. Hienohiekkainen ja matala ranta on turvallinen paikka temmeltää.

Kuortanejärven tuntumaan sijoittuva uusi siirtolapuutarha tuo lisää monipuolista eloa alueelle. Puutarhakylä on toteutuessaan Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen siirtolapuutarhaideologialla toimiva kokonaisuus.

Kuortaneella syntyneen kuvataitelija Soile Yli-Mäyryn värikkäät teokset ovat tuttuja niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä taidekentässä.

Kuortane panostaa vahvasti urheilukulttuuriin. Kuortaneen urheiluopisto ja Eliittikisat tuovat pieneen kuntaan vilskettä. Kuortane Golf tarjoaa oivat golfmaastot varsin edullisesti.

Kuortaneen suurimpia työllistäjiä ovat materiaalinkäsittely- ja varastointijärjestelmien ammattilainen Kutepa Oy, kuljetusliike Kes-Trans Oy, Kuortaneen Liikuntahotelli sekä konepajateollisuuden keskittyneet JL Metals Oy ja Manor Oy.