Kuortane

Tältä sivulta löydät kunnan Kuortane suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kuortane suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kuortane
YritysLiikevaihto (euroa)
Kuortaneen Teollisuuspalvelu Kutepa Oy10 miljoonaa
JL Metals Oy10 miljoonaa
KES-Trans Oy9 miljoonaa
Pohjanmaan Erikoispurku Oy5 miljoonaa
Kuortaneen Kaivin Oy4 miljoonaa
Manor Oy4 miljoonaa
Kuortaneen Urheiluopiston ravintolat4 miljoonaa
Kotoraitti Oy3 miljoonaa
Neste Oil Kuortane3 miljoonaa
K-Market Kuortane2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kuortane yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kuortaneen Teollisuuspalvelu Kutepa Oy64
KES-Trans Oy55
JL Metals Oy43
Kotoraitti Oy29
Kuortaneen Urheiluopiston ravintolat28
Manor Oy25
Pohjanmaan Erikoispurku Oy20
Kuortaneen Kaivin Oy20
Ahon Liikenne Oy14
Kutepa Industrial Service Oy12

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kuortane
YritysKasvuprosentti
Tradive Oy+303.3%
Neovison Oy+230.2%
Jansun Oy+96.8%
Autokorjaamo Velj. Lehto Oy+59.1%
Kuortaneen Kaivin Oy+48.0%
Rekkasepät Oy+46.6%
Ahon Liikenne Oy+29.4%
Kefa Oy+25.4%
KES-Trans Oy+24.0%
Kuortaneen Hirsitalot Oy+23.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kuortane
YritysPerustettu
JSS-Projects Oy23.09.2020
Aledant Oy04.09.2020
Maatalousyhtymä Laitila Arttu, Laitila Janne Ja Hilapieli-Laitila Tiina12.08.2020
Kuistilla Oy25.05.2020
Ai-Ka Hallit Oy06.05.2020
Talouslähde Oy02.05.2020
T:mi Tero Ruismäki29.04.2020
Tommi Pärmäkoski18.04.2020
Pikk-Group Oy11.03.2020
Kotileipomo Paula Kahra Oy23.01.2020
EsittelyssäAlueen Kuortane yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Manor Oy

  Olemme monipuolinen keskiraskas konepaja. Jo yli 20 vuoden ajan olemme toimittaneet putkistoja ja teräsrakenteita kansainvälisille yrityksille. Pitkä kokemuksemme metalliteollisuuden alihankkijana on vahvistanut asemaamme osaavana ja luotettavana yhteistyökumppanina.

 • Kuortaneen Osuuspankki

  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.

 • Kuortaneen Kirjanpito Oy

  Tarjoamme taloushallintoa pien- ja mikroyrityksille tehokkaasti ja helposti lähestyttävästi. Koulutettu, osaava henkilökuntamme auttaa ja neuvoo yritystoiminnan pulmatilanteissa lähes 30 vuoden kokemuksella. Asiakkaidemme menestys on sydämenasiamme!

 • ARS Wood Oy

  Vuonna 2002 perustettu ARS Wood Oy on erikoistunut mittatilaustyönä tehtävien sisä- ja ulko-ovien valmistukseen. Tehdas sijaitsee Kuortaneella, Etelä-Pohjanmaalla. Puualan ja rakennuspuusepän-teollisuuden kokemusta henkilöstöllemme on kertynyt jo lähes 20 vuotta, ja tällä kokemuksella toteutamme mitä erilaisimpia asiakkaiden toivomuksia. Erityisen hyvin ovet soveltuvat peruskorjauskohteisiin, mutta meiltä saa myös erikoisovia vaativiin uudisrakennuksiin.

 • Autohuolto Vesteri

  Autohuolto Vesterissä tehdään autojen huollot ja korjaukset kaikkiin merkkeihin. Palveluihimme kuuluu mm. määräaikaishuollot ja katsastustarkastukset, autosähkötyöt, ilmastointihuollot ja -korjaukset, vikakoodien luvut ja -purut, jakopäätyöt, nelipyöräsuuntaukset, rengastyöt, kytkin- ja voimansiirtotyöt, öljynvaihdot ym.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lapua, Alajärvi, Alavus ja Seinäjoki.

Kaupunginosat
Haapamäki, Hautaojanmäki, Heikkilä, Heroja, Hynnilä, Isoahonkulma, Isomäki, Kaaranka, Kaatiala, Kivenmäki, Kortesmäki, Koskela, Kurkiloukko, Lahti, Lakajoki, Lentilä, Leppälänkylä, Luhtalankylä, Länsiranta, Löyä, Mikkilä, Mustapää, Myllymäki, Märijärvi, Mäyry, Niemiskylä, Pastonperä, Pollari, Porraslampi, Puolivälinperä, Rantala, Rasula, Rintalanmäki, Ruismäki, Ruona, Salmi, Sarvikas, Seppälä, Sysilampi, Takaluoma, Uitonnurkka, Vasunmäki, Virtala ja Ylijoki
KuvausAlueen Kuortane kuvaus

Kuortane sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Alavuden, Seinäjoen, Lapuan ja Alajärven syleilyssä. Asukkaita kunnassa on tällä hetkellä noin 3700 verran.

Kuortaneen historiaan kuuluu vahvasti tervanpoltto. Aikanaan hankittu vauraus ja kaupankäynti näkyvät jyhkeinä pohjaistaloina. Eteläpohjalaista kylänäkymää voi tarkastella esimerkiksi pitäjää halkovan Kantatie 66 varrelta. Kaunis Kuortanejärvi on niin kalastajien kuin lapsiperheiden suosiossa. Hienohiekkainen ja matala ranta on turvallinen paikka temmeltää.

Kuortanejärven tuntumaan sijoittuva uusi siirtolapuutarha tuo lisää monipuolista eloa alueelle. Puutarhakylä on toteutuessaan Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen siirtolapuutarhaideologialla toimiva kokonaisuus.

Kuortaneella syntyneen kuvataitelija Soile Yli-Mäyryn värikkäät teokset ovat tuttuja niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä taidekentässä.

Kuortane panostaa vahvasti urheilukulttuuriin. Kuortaneen urheiluopisto ja Eliittikisat tuovat pieneen kuntaan vilskettä. Kuortane Golf tarjoaa oivat golfmaastot varsin edullisesti.

Kuortaneen suurimpia työllistäjiä ovat materiaalinkäsittely- ja varastointijärjestelmien ammattilainen Kutepa Oy, kuljetusliike Kes-Trans Oy, Kuortaneen Liikuntahotelli sekä konepajateollisuuden keskittyneet JL Metals Oy ja Manor Oy.