Kuortane

Tältä sivulta löydät kunnan Kuortane suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kuortane suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kuortane
YritysLiikevaihto (euroa)
JL Metals Oy13 miljoonaa
Kuortaneen Teollisuuspalvelu Kutepa Oy11 miljoonaa
KES-Trans Oy10 miljoonaa
Pohjanmaan Erikoispurku Oy8 miljoonaa
Kuortaneen Kaivin Oy5 miljoonaa
Manor Oy5 miljoonaa
Neste Kuortane Mäyry3 miljoonaa
K-Market Kuortane3 miljoonaa
Kotoraitti Oy3 miljoonaa
Kutepa Industrial Service Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kuortane yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
KES-Trans Oy67
Kuortaneen Teollisuuspalvelu Kutepa Oy63
JL Metals Oy48
Kotoraitti Oy34
Pohjanmaan Erikoispurku Oy29
Kuortaneen Urheiluopiston ravintolat26
Kuortaneen Kaivin Oy24
Ahon Liikenne Oy14
Kutepa Rubber Service Oy12
Neste Kuortane Mäyry12

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kuortane
YritysKasvuprosentti
Jansun Oy+159.5%
Tradive Oy+148.6%
Ceragrid Oy+129.6%
Kuortaneen Kaivin Oy+31.2%
Autokorjaamo Velj. Lehto Oy+27.1%
Ähtärin energiaosuuskunta+25.2%
Japlan Oy+24.5%
Saari Rakenne Oy+24.2%
Kefa Oy+23.9%
Levin Sointu Oy+23.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kuortane
YritysPerustettu
Kangas Vilhelmiina15.12.2021
SU-transport13.12.2021
JKK konsultointi- ja sihteeripalvelut12.12.2021
Kuortaneen Isännöinti Oy22.11.2021
Lemmikkikauppa Vedenväki Oy29.10.2021
Pläkisport15.10.2021
Lihashuolto M.Ahtiainen13.09.2021
Sähköasennus Sippola Oy06.09.2021
Intelliway Imports Oy24.07.2021
TP Koski Holding Oy15.07.2021
EsittelyssäAlueen Kuortane yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Manor Oy
  Olemme monipuolinen keskiraskas konepaja. Jo yli 20 vuoden ajan olemme toimittaneet putkistoja ja teräsrakenteita kansainvälisille yrityksille. Pitkä kokemuksemme metalliteollisuuden alihankkijana on vahvistanut asemaamme osaavana ja luotettavana yhteistyökumppanina.
 • Pohjanmaan Erikoispurku Oy
  Pohjanmaan Erikoispurku Oy on nimensä mukaisesti purkualan yritys. Yritys sijaitsee Kuortaneella, mutta toimimme koko Suomen alueella. Toimintamme sisältää kaikki purkamiseen liittyvät työt. Olemme erikoistuneet vaativien sisäpuolisten rakenteiden purkuun. Myös timanttiporaus ja timanttisahaus kuuluvat olennaisesti toimenkuvaamme. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää. Palvelemme niin yksityisiä pienrakentajia kuin isoja rakennuttajia ja rakennusliikkeitä. Jokainen kohde koostaan riippumatta pyritään hoitamaan moitteettomasti.
 • Kuortaneen Osuuspankki
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • Kassarouva Oy
  Tarjoamme taloushallintoa pien- ja mikroyrityksille tehokkaasti ja helposti lähestyttävästi. Koulutettu, osaava henkilökuntamme auttaa ja neuvoo yritystoiminnan pulmatilanteissa lähes 30 vuoden kokemuksella. Asiakkaidemme menestys on sydämenasiamme!
 • JK Asennus&Maalaus
  JK Asennus & Maalaus on täyden palvelun autokorjaamo. Palvelemme asiakkaitamme koko Etelä-Pohjanmaan alueelta. Kauttamme hoituvat kaikki autokorjaamon palvelut sekä korikorjaukset maalaustöineen. Maalauskammiossamme pystymme käsittelemään myös niin isompia pakettiautoja kuin kuorma-autojakin.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lapua, Alajärvi, Alavus ja Seinäjoki.

Kaupunginosat
Haapamäki, Hautaojanmäki, Heikkilä, Heroja, Hynnilä, Isoahonkulma, Isomäki, Kaaranka, Kaatiala, Kivenmäki, Kortesmäki, Koskela, Kurkiloukko, Lahti, Lakajoki, Lentilä, Leppälänkylä, Luhtalankylä, Länsiranta, Löyä, Mikkilä, Mustapää, Myllymäki, Märijärvi, Mäyry, Niemiskylä, Pastonperä, Pollari, Porraslampi, Puolivälinperä, Rantala, Rasula, Rintalanmäki, Ruismäki, Ruona, Salmi, Sarvikas, Seppälä, Sysilampi, Takaluoma, Uitonnurkka, Vasunmäki, Virtala ja Ylijoki
KuvausAlueen Kuortane kuvaus

Kuortane sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Alavuden, Seinäjoen, Lapuan ja Alajärven syleilyssä. Asukkaita kunnassa on tällä hetkellä noin 3700 verran.

Kuortaneen historiaan kuuluu vahvasti tervanpoltto. Aikanaan hankittu vauraus ja kaupankäynti näkyvät jyhkeinä pohjaistaloina. Eteläpohjalaista kylänäkymää voi tarkastella esimerkiksi pitäjää halkovan Kantatie 66 varrelta. Kaunis Kuortanejärvi on niin kalastajien kuin lapsiperheiden suosiossa. Hienohiekkainen ja matala ranta on turvallinen paikka temmeltää.

Kuortanejärven tuntumaan sijoittuva uusi siirtolapuutarha tuo lisää monipuolista eloa alueelle. Puutarhakylä on toteutuessaan Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen siirtolapuutarhaideologialla toimiva kokonaisuus.

Kuortaneella syntyneen kuvataitelija Soile Yli-Mäyryn värikkäät teokset ovat tuttuja niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä taidekentässä.

Kuortane panostaa vahvasti urheilukulttuuriin. Kuortaneen urheiluopisto ja Eliittikisat tuovat pieneen kuntaan vilskettä. Kuortane Golf tarjoaa oivat golfmaastot varsin edullisesti.

Kuortaneen suurimpia työllistäjiä ovat materiaalinkäsittely- ja varastointijärjestelmien ammattilainen Kutepa Oy, kuljetusliike Kes-Trans Oy, Kuortaneen Liikuntahotelli sekä konepajateollisuuden keskittyneet JL Metals Oy ja Manor Oy.