Lapinlahti

Tältä sivulta löydät kunnan Lapinlahti suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Lapinlahti suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Lapinlahti
YritysLiikevaihto (euroa)
Osuuskunta Maitosuomi535 miljoonaa
Savon LVI-Talo Lapinlahti14 miljoonaa
Mellano Oy12 miljoonaa
Energiapalvelu Väisänen Oy9 miljoonaa
J5L-Production Oy7 miljoonaa
Koneurakointi M. Niiranen Oy7 miljoonaa
Koneteko Pitkänen Oy7 miljoonaa
Lametal Oy6 miljoonaa
K‑Market Ruokamestari (Lapinlahti)6 miljoonaa
Matin ja Liisan Asema / Neste Lapinlahti6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Lapinlahti yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Osuuskunta Maitosuomi86
Mellano Oy67
Suomen Kotikonttori Oy56
Savon LVI-Talo Lapinlahti56
Matin ja Liisan Asema / Neste Lapinlahti40
Koneurakointi Lukkarinen Oy37
Lametal Oy30
J5L-Production Oy29
Koneteko Pitkänen Oy23
Koneurakointi M. Niiranen Oy21

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Lapinlahti
YritysKasvuprosentti
Smartwell Oy+207.2%
Valokuvaaja Villanen Oy+71.0%
Energiapalvelu Väisänen Oy+60.4%
Taxikon Oy+38.5%
Korpijärven Vesiosuuskunta+31.0%
Savon LVI-Talo Lapinlahti+29.8%
Hunajalähde Oy+26.9%
Jonsan Saha Oy+26.6%
Itä-Suomen Betonilattiat Oy+24.5%
Varpaisjärven Pesula Oy+24.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Lapinlahti
YritysPerustettu
TKT Toivanen23.06.2024
Bergin Paja13.06.2024
Tmi Tuija Vatanen05.06.2024
Nuorento Pirjo22.05.2024
Svepri25.04.2024
Tmi Otto Saarela23.04.2024
Sms Food06.04.2024
Tmi Alapitkän Monipalvelu04.04.2024
Tmi Joonatan Sohkanen03.04.2024
Harjun Palvelut T:Mi31.03.2024
EsittelyssäAlueen Lapinlahti yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Liikenne Ruotsalainen Oy
  Liikenne Ruotsalainen tarjoaa ammattitaitoista kuljetuspalvelua.
 • Lomalaitila

  Böösinniemen pyöröhirsimökki, jossa erillinen rantasauna takkatuvalla, laituri ja hyvä uimaranta. Kesällä käytössäsi on myös soutuvene ja pieni saari, jossa uimaranta ja nuotiopaikka. Mökissä vuodepaikat kuudelle, saunan takkatuvassa kahdelle.

  Lapinlahden hiihtostadionin ensilumenlatu sekä myös 3 ja 5 km valaistut ladut ovat käytettävissä. Kevättalvella Lapinlahti-Nilsiä Paulintaival-latureitti kulkee järven jäällä mökin läheisyydessä.

  Lähellä Lapinlahden palveluita ja harrastusmahdollisuuksia, vain 4 km valtatie 5 :ltä. Lapinlahti 6 km, Iisalmi 30 km, Tahko 45 km, Siilinjärvi 40 km (Fontanella ja Tarinagolf) ja Kuopio 60 km.

  Varauskalenteriin tästä

  Erinomainen perhelomakohde!

  Varustus: Verkostosähkö, kunnallinen vesijohto

  Mökissä: vesi-wc, lämmin vesi ja suihku, pyykinpesukone, varaava takka, jääkaappi/pakastin, liesi, mikro, astianpesukone, astiasto, syöttötuoli, televisio, dvd- ja cd-soitin. pölynimuri.

  Liinavaatteet ja loppusiivous veloitetaan erikseen.

  Saunalla: vesijohto ja vesipata, puukiuas, pukuhuone ja takkatupa jossa takka ja jääkaappi.

  Lisäksi: Laituri, vene, nuotiopaikka ja kaasugrilli.

 • Autokorjaamo Pietikäisen korjaamo Oy

  Pietikäisen Korjaamo Oy huoltaa ja korjaa kaikkia automerkkejä ammattitaitoisesti ja kohtuuhinnalla. Meillä onnistuvat niin määräaikaishuollot ja korjaukset sekä muut autopalvelut laidasta laitaan. Toimitilamme sijaitsevat Lapinlahden kylän keskustassa. Kuulumme maailmanlaajuiseen Bosch Car Service -ketjuun.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Kiinteistönvälitys Harri Laitinen Oy LKV

  Kiinteistönvälitys Harri Laitinen Oy LKV on perheyritys, joka tarjoaa monipuolisesti kiinteistönvälityspalveluita yksityisille, yrityksille, yhteisöille ja julkisille tahoille. Palveluihimme kuuluvat asuntojen ja kiinteistöjen myynti- ja ostopalveluiden lisäksi vuokra-asuntoihin, loma-asuntoihin, metsä- ja maatiloihin liittyvät palvelut, sekä arviointipalvelut.

  Sekä Harri että Tuula Laitinen ovat syntyperäisiä pohjoissavolaisia ja tuntevat alueen ja ympäristön todella hyvin. Palvelu on luotettavaa ja asiantuntevaa.

  Tervetuloa palveltavaksi!

 • Savon LVI-Talo Lapinlahti

  Tervetuloa Kuopion tai Lapinlahden LVI-taloon tutustumaan lämmitys- ja vesihuollon uusimpiin innovaatioihin, upeaan muotoiluun ja sisustusratkaisuihin. Savon LVI-talo Oy on sinun Hanakat-liikkeesi, jonka laajasta valikoimasta valitset kotiisi tyyliä ja laatua.

  Palveluihimme kuuluvat mm. LVI-suunnittelu, ideat ja neuvot, asennus, käyttöönotto-opastus ja huolto sekä tarvikkeet, suodattimet ja varaosat.

  Hanakat-asiantuntija palvelee ja tarjoaa kokonaisratkaisuja

  Ota yhteyttä ja tule kertomaan meille rakentamisen toiveesi. Näet laitteet paikan päällä ja saat kumppaniksi asiantuntijan, joka ymmärtää tarpeesi ja jonka kanssa voit yhdessä suunnitella ratkaisun, josta nautit pitkään. Kodin rakentaminen muodostuu ammattitaitoisesta suunnittelusta, laadukkaista tuotteista ja huolellisesta työstä.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Siilinjärvi, Iisalmi, Rautavaara, Sonkajärvi ja Kuopio.

Kaupunginosat
Aisomäki, Alapitkä, Alilampi, Asevelikylä, Atrotkoski, Berliini, Haapamäki, Hannonmäki, Harjunkylä, Haukkuva, Heinäaho, Heinäjoki, Hetemäki, Hevosmäki, Hiekkapuro, Honkamäki, Horsmanmäki, Humppi, Hökönen, Höyrysenkylä, Itäkoski, Jonsa, Jouhilahti, Jukola, Juminen, Juurikka, Järventaus, Kaatramäki, Kaijo, Karsanlahti, Karvasalmi, Kasakkinotko, Kattaalankylä, Kellomäki, Keskimmäinen, Kirveskoski, Kiukonmäki, Kivimäki, Koivumäki, Kolmasmäki, Korpinen, Korpisenniemi, Koskutmäki, Kuikkalankylä, Kuivaniemi, Kunnanranta, Kylmämäki, Kärsämäki, Laakamäki, Lahdenperä, Lammake, Lammasvirta, Lamminkäyrä, Lehtomäki, Leppikoski, Leppämäki, Levämäki, Lintulahti, Luhi, Lukkarila, Maaselkä, Mantina, Martikkala, Matomäki, Metsäharju, Mikka, Murtomäki, Mäkikylä, Mäntylahti, Naarvanlahti, Nerkoo, Nerkoonniemi, Neulalampi, Olkimäki, Otramäki, Pahkamäki, Pajujärvi, Pajumäki, Papinmäki, Pappilanpelto, Pekkalanmäki, Peltomäki, Peltoniemi, Petäys, Pienimäki, Pikku-Porkkala, Pitkäjoki, Pitkämäki, Porkkala, Puoliväli, Purunniemi, Putakko, Puustelli, Pyysuo, Pyöreinen, Pällikäs, Pärnänmäki, Pölöhmäki, Rajamäki, Ransunpelto, Reittiö, Rommeikonmäki, Ruokomäki, Ryynälänmäki, Saarismäki, Saramäki, Savonjärvi, Savonneva, Siikakoski, Sompsanmäki, Sonnila, Suojoki, Sutela, Suurimäki, Syrjälampi, Syvärinpää, Taipale, Takalisto, Tikkalanmäki, Töllinranta, Tölvä, Ukonjärvi, Urimolahti, Valkeismäki, Varpaisjärvi, Varpasenmäki, Vihtorinlahti, Viinamäki, Viitasenranta, Vuorinen, Väisälänmäki, Väärni, Ylemmäinen ja Yläpitkä
KuvausAlueen Lapinlahti kuvaus

Lapinlahti on Pohjois-Savon maakunnassa sijaitseva kunta, jossa on asukkaita reilut 9700. Naapurikuntiin kuuluvat Iisalmi, Sonkajärvi, Kuopio, Siilinjärvi ja Rautavaara.

Lapinlahti tunnetaan ehkä parhaiten Halosen taiteilijasuvusta. Suomen ensimmäinen taidevalimo, Halosen taidevalimo, syntyi juuri Lapinlahdelle. Kunnan teemaksi onkin muotoutunut taide, alueella sijaitsee useita taidenähtävyyksiä, kuten Eemil Halosen museo sekä tärkeimpiä nähtävyyksiä kiertävä Taidekatu. Taiteen merkitys painottuu myös opinahjoissa, esimerkkinä Kuvataidelukio.

Lapinlahden tunnusmerkkejä on koko kunnan läpi kulkeva Onkivesi, jota reunustavat upeat, puhtaat luontomaisemat. Alueelta löytyy vehreitä luontopolkuja, ja talvisin tienoot muuttuvat hyviksi hiihtoladuiksi. Myös kulttuuripolut ovat suosittuja, kuntaa onkin kehitetty erityisesti kulttuurimatkailun näkökulmasta.
Kunta on tuttu monelle myös Lapinlahden eliittikisoista, joihin kokoontuvat kisaamaan yleisurheilun huiput.

Merkittävimpiin työllistäjiin kuuluvat muun muassa Valion tehdas, Nelko-keittiöt ja MDF-kalusteovia tarjoava Mellano Oy. Suurimpia toimialoja ovat rakennuspalvelut, maanrakennus sekä metsätalous.