Lieto

Tältä sivulta löydät kunnan Lieto suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Lieto suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Lieto
YritysLiikevaihto (euroa)
Naapurin Maalaiskana Oy81 miljoonaa
Swerock Liedon toimisto37 miljoonaa
Jatke Länsi-Suomi Oy30 miljoonaa
Rehux Oy30 miljoonaa
VAK Huoltopalvelut Oy26 miljoonaa
Carrus Delta Oy24 miljoonaa
Premium Pet Food Suomi Oy22 miljoonaa
Powder-Trans Ab Oy22 miljoonaa
I.S. Mäkinen Oy21 miljoonaa
Puutarhaliike Helle Oy20 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Lieto yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Naapurin Maalaiskana Oy273
VAK Huoltopalvelut Oy210
Carrus Delta Oy172
Attendo Helmi105
Hemmon Kuljetus Oy79
Swerock Liedon toimisto63
Piiloset (Oy Finnsusp Ab)61
Ensihoito Ysikymppi Oy59
PT Service Ab Oy50
Auramarine Oy46

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Lieto
YritysKasvuprosentti
SCT Service Oy+518.4%
Auria Wind Oy+406.6%
Arrow King Oy Ab Ltd+190.4%
Uimonen Delivery Services & Horses Oy+188.9%
Our Gold Oy+165.9%
Helmikallio Oy+131.7%
E & L Service Oy+126.4%
Luonnonvirta Oy+99.0%
Koivistontie 7 Kiinteistö Oy+95.7%
Automaalaamo Eliitti Maalaus Oy+90.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Lieto
YritysPerustettu
Secönd avoin yhtiö13.06.2024
Painterman Hugo tmi10.05.2024
Nari Beauty30.04.2024
Monipalvelu Kujala30.03.2024
Åbo Marine Service Oy18.03.2024
FitLieto Oy18.03.2024
Tmi Pasi Koivusaari16.03.2024
Asl Marine Painting Oy06.03.2024
Veijula26.02.2024
Koski Aleksi Antero21.02.2024
EsittelyssäAlueen Lieto yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Finlon Oy
  Tarvikkeita kattilalaitoksiin ja prosesseihin vuodesta 1967.
 • Turun Sähkö ja Automaatio

  Teemme kaikenkattavasti sähkötöitä pienistä kodin sähkökorjauksista isompiin teollisuusautomaatio ja - sähköasennustöihin. Toimintamme työllistää tänä päivänä 25 sähköalan ammattilaista. Sähköasennusten lisäksi suoritamme sähkösuunnittelua, toimitamme ja asennamme aurinkoenergiaratkaisuja ja asennamme kodin hälytyslaitteita. Kauttamme saat myös sähköautojen latauslaitteet monipuolisesti!

  Vi gör alla elbranschens jobb f.o.m. små hushålls elreparationer till större fabriksautomation och -elinstallationer. Vi sysselsätter 19 elbranschens proffs i dag. Vi utför även elplanering, installation av alarmsystem och solenergisystem.

 • WP-Katsastus Oy
  WP-Katsastus Oy on suomalainen, yrittäjävetoinen katsastusasema Liedon Tuulissuolla. Katsastusasema avattiin syyskuussa 2009.
 • Varsinais-Suomen Lämpö & Kylmä Oy

  Lämpö & Kylmä myy, asentaa ja huoltaa maalämpöpumppuja, ilmavesilämpöpumppuja, ilmalämpöpumppuja, kylmälaitteita, poistoilmalämpöpumppuja ja aurinkoenergiaratkaisuja.

  Suunnittelemme sinun kohteeseesi sopivan kokonaisvaltaisen ratkaisun, juuri tarpeisiisi yksilöllisesti suunniteltuna. Autamme oikean tuotteen valinnassa, suunnittelemme asennus- ja sähkötyöt sekä hoidamme asennukset sähkötöitä myöten valmiiksi asti.

  Pyydä tarjous kotisivujemme kautta!

  Tutustu Thermia maalämpö- ja ilmavesilämpöpumppuratkaisuihin

  Maalämpöpumppu pumppaa energiaa maaperästä, kalliosta tai vesistöstä. Ilmavesilämpöpumppu pumppaa energiaa ilmasta. Pumpusta saadaan energiaa koko talon lämmitystarpeisiin, myös käyttöveteen. Maalämmöllä saavutettu säästö on vaikuttava – jopa 80 % muihin lämmitysmuotoihin verrattuna!

  Lue lisää

 • LVIS-Koivula Oy

  LVIS-Koivula on ammattitaitoinen, luotettava ja monitaitoinen asennusliike. Meiltä saat monenlaiset LVI-, sähkö- ja nestekaasulaitteiden asennukset ja huoltopalvelut. Myymme, asennamme ja huollamme lämpöpumput. Toimimme pääasiassa Turun seudulla ja Varsinais-Suomessa. Palvelemme sekä yrityksiä että yksityishenkilöitä.

  Palvelut:

  • LVI-asennukset
  • Sähköasennukset
  • Sähköajoneuvojen latauslaitteet
  • Ilmalämpöpumppujen myynti ja asennus
  • Ilma-vesilämpöpumppujen myynti ja asennus
  • Nestekaasulaitteiden asennus ja huolto

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Aura, Kaarina, Marttila, Paimio, Turku ja Pöytyä.

Kaupunginosat
Alikulma, Aliskulma, Ankka, Arosuo, Eura, Haaganmäki, Haihu, Haimionmäki, Hakkinen, Hakula, Hankaanmäki, Heikinsuo, Hihna, Horinen, Hungerla, Ikkala, Ilmarinen, Jauhola, Joenperä, Jokila, Juva, Kahloja, Kallela, Karvala, Karviainen, Kaskala, Kaurinkoski, Ketola, Killala, Kilpiö, Kinnari, Kirkonkylä, Kisakallio, Kruuvainen, Kurjessuo, Kurkela, Kuusirahka, Käetty, Käipelä, Kärpijoki, Kättylä, Laakkarinkulma, Laitio, Lapinkulma, Laukkaniittu, Laustee, Leppäkoski, Liedonperä, Liiparla, Littoinen, Lohela, Loukinainen, Mahlio, Mellilä, Metsäniemi, Moisio, Mäentaka, Mäkkylä, Nenämäki, Nunna, Nuolemo, Paappala, Pahkaanloukko, Pakurla, Palomäki, Pennainen, Pettinen, Pikku-Eura, Poikoja, Pokkola, Pränikkälä, Pyhältö, Pyydysmäki, Päivästö, Rahkalankulma, Rauhakylä, Raukkala, Rautasuo, Ryönummi, Rähälä, Satopää, Saukonoja, Sauvala, Seppälä, Setälä, Sikilä, Sillilä, Suopohja, Suurila, Taatila, Taka-Raukkala, Takamaa, Tammentaka, Tammi, Tarvasjoki, Tasto, Tehtaanmäki, Teijula, Tekkala, Tennus, Tiensuu, Torstila, Tuuliniittu, Tuulissuo, Tyllin teollisuusalue, Uitonkulma, Ukura, Valunkylä, Vanhalinna, Verkakylä, Vierunpuisto, Vintala, Vuohenkulma, Vääntelä, Yliskulma ja Yrjänkylä
KuvausAlueen Lieto kuvaus

Lieto on vireä ja elinvoimainen monen taajaman kunta Varsinais-Suomessa, aivan Turun kupeessa. Lietoa kehystää kaunis Aurajoki. Liedolla on pitkä ja vankka historia ja kunta on pysynyt aina ajassa mukana, muuttuen, kasvaen ja kehittyen kunkin ajan tarpeiden mukaan. Liedosta löydät kaikki tarpeelliset palvelut, toimivan terveydenhuollon ja aktiiviset urheiluseurat.

Liedolla on hyvä taloustilanne ja kunnassa panostetaan lapsiperheiden hyvinvointiin. Yksi näistä panostuksista on uusi koulurakennus. Liedon hyvät kulkuyhteydet ovat omiaan tarjoamaan hyvät edellytykset eri alojen yrityksille, kuten kuljetus- ja rakennusalan yrittäjille. Myös rakentaminen kukoistaa.

Liedon historia ulottuu kivi- ja pronssikausille saakka, perustamisvuodeksi on kuitenkin sovittu vuosi 1331. Tuolta vuodelta on säilynyt asiakirja, jolla esiintyy Liedon kirkkoherra Pietari ensimmäisen kerran.

Liedossa suurimpia työllistäjiä ovat linja-autojen korivalmistaja Carrus Delta Oy, rakennuttaja Jatke Länsi-Suomi Oy, Auramarine Oy sekä hoivapalveluja tarjoava Ikipihlaja Oy.