Nakkila

Tältä sivulta löydät kunnan Nakkila suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Nakkila suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Nakkila
YritysLiikevaihto (euroa)
Suominen Kuitukankaat Oy50 miljoonaa
Nakkila Works Oy15 miljoonaa
Temal Oy10 miljoonaa
K-Supermarket Onnipekka9 miljoonaa
Ruoppaus P. Suominen Oy8 miljoonaa
Metsäkonehuolto Kähkönen Oy5 miljoonaa
Kuljetus Leistilä Oy4 miljoonaa
Teijo Pesukoneet Oy3 miljoonaa
Muovitekniikka Oy Europlast3 miljoonaa
San-Meta Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Nakkila yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Suominen Kuitukankaat Oy95
Nakkila Works Oy73
Temal Oy52
K-Supermarket Onnipekka40
Ruoppaus P. Suominen Oy32
Westmet Oy27
Teijo Pesukoneet Oy26
San-Meta Oy23
Reikko Oy Sähkösinkitys16
Holmi Cares Oy16

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Nakkila
YritysKasvuprosentti
Leistilä Way Oy+197.2%
West Coast Holding Oy+48.2%
Nakkila Storage Oy+39.8%
Kuippanan elämyspalvelut Oy+35.5%
Nakkila Works Oy+21.2%
NVH Sähkö Oy+19.3%
Suunnittelu Rouhelo Oy+18.7%
Kylmätekniikka Ulver Oy+18.2%
Kuntokeskus Nakkilan Kuntokeskus Oy+17.8%
Leistilä Works Oy+14.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Nakkila
YritysPerustettu
Hieroja Jaana Suominen05.06.2022
Kotisiivouspalvelu Nordberg16.05.2022
Kallio-luomufarmi Oy26.03.2022
Pub Imperium Oy22.03.2022
Helmeä Oy02.03.2022
Ukon Oy09.01.2022
Miia's Beauty05.11.2021
T1R Consulting Oy29.09.2021
Jarkko Virtanen26.08.2021
Metasan Oy23.08.2021
EsittelyssäAlueen Nakkila yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kuljetus Jani Mikola Oy
  Ajamme vilja- eli maatalouskuljetuksia, sekä teollisuuskuljetuksia.
 • PVA Palvelu Oy
  PVA Palvelu Oy on pohjaveden alentamiseen ja mittauksiin erikoistunut koko Suomen alueella toimiva yritys. Suoritamme pohjavedenalennustyöt sekä näihin liittyvät elektroniset pohjavesipinnan korkeustason seurannat. Seurannalla pystytään arvioimaan ympäristölle mahdollisesti aiheutuvia muutoksia.
 • Kromatek Oy Ab
  Kromatek Oy Ab on metallituotteiden pintakäsittelylaitos Nakkilassa. Meillä on vankka 30 vuoden kokemus prosessialalta ja metallituotteiden pintakäsittelyssä.Tuotannollinen toiminta tapahtuu n. 1000 m2 tiloissa. Asiakkaitamme ovat pääsääntöisesti teollisuuden yritykset. Pinnoitamme tuotteita kovaa kulutusta kestävällä kovakromilla, suoritamme peittaushapotusta (rst ja hst) metalleille sekä elektrolyyttistä kiillotusta haponkestävästä ja ruostumattomasta teräksestä valmistetuille tuotteille.
 • Nakkilan Metalli Oy

  Nakkilan Metalli Oy on erikoistunut hitsaus- ja levytöihin. Nakkilan Metalli Oy on perustettu vuonna 1973. Olemme erikoistuneet vaativiin hitsaus- ja levytöihin. Erikoisosaamistamme on sekoitinten suunnittelu ja valmistus.

  Henkilökunnallamme on vuosikymmenten osaaminen vaativista levy- ja hitsaustöistä eri materiaaleille kuten HST, Titaani, Duplex, Hastelloy ja Inconel. Mittatarkat paloittelu, levy- ja muotorautamankeloinnit, sekä hitsaukset eri menetelmin suoritamme laatustandardeja noudattaen. Olemme ISO 9001-sertifioitu yritys ja hitsaus on sertifioitu ISO 3834-2 standardin mukaan. Moderni konekanta ja osaava henkilökunta takaavat korkean laadun.

  Olemme olleet alalla yli 40 vuotta. Edistyksellisen tietotaitomme ansiosta pystymme mekaanisen toiminnan lisäksi takaamaan myös prosessin tuloksen.

  Korkean laadun takaa Nakkilan Metalli Oy.

 • Kylmätekniikka Ulver Oy
  Ulver Oy on kylmätekniikan ammattilainen Nakkilasta. Tarjoamme kattavat kylmätekniikan palvelut yli 25 vuoden kokemuksella. Yrityksemme on listattu Tukesin kylmäalan pätevyysrekisteriin, joten voit luottaa asiantuntemukseemme. Palvelemme yksityisiä sekä kaupan ja teollisuusalan toimijoita Porin seudulla ja koko Länsi-Suomessa Nakkilasta käsin.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Harjavalta, Ulvila, Eura, Eurajoki ja Pori.

Kaupunginosat
Alho, Anola, Arantila, Hohtari, Hormistonmäki, Huopila, Juusmäki, Järvikylä, Järvisivu, Kares, Kirkkoniittu, Kivenmaa, Kivialho, Kivimaa, Konimäki, Konso, Kukonharja, Kyllijoki, Lammainen, Lattomeri, Leistilä, Masia, Matomäki, Myllärinmäki, Nöyränotko, Oso, Präskinmäki, Punapakka, Pyssykangas, Rekontausta, Ristimäki, Ruhade, Ruskila, Satoveräjä, Tattara, Tervasmäki, Toriseva, Torisevankulma, Viikkala, Viikkalan Mäkirinta, Vinttikulma ja Vuohimäki
KuvausAlueen Nakkila kuvaus

Nakkila on vireä ja viihtyisä, noin 5 500 asukkaan kunta Satakunnassa, Kokemäenjoen varrella. Sen naapurikuntia ovat Eura, Eurajoki, Harjavalta, Pori ja Ulvila. Nakkilan tärkein liikenneväylä on valtatie 2, jonka lisäksi Tampereen–Porin-rautatie kulkee Nakkilan kautta.

Nakkilan sloganista ”Siin Nakkila kirko vaiheill” on olemassa monenlaisia selityksiä. Ne juontuvat kuitenkin aina Nakkilan kirkon vieressä sijainneeseen majataloon, jossa kauppamatkalla olevat miehet poikkesivat ja jossa sattui yhtä ja toista.

Nakkila tunnetaan nahkiaisistaan ja nakkilalaisesta keinutuolistaan. Nahkiaisia on kalastettu Nakkilassa kautta aikain. Kalastushistoria näkyy myös kunnan vaakunassa, jossa esiintyvät kunnan läpi virtaava Kokemäenjoki ja siinä uiva nahkiainen. Jokea ympäröivät viljantähkät kuvaavat joen ympärillä olevia laajoja viljelystasankoja.

Viljanviljely oli aiemmin Nakkilan merkittävin elinkeino, mutta sittemmin nykyaikainen teollisuus on syrjäyttänyt sen. On sanottu, että Nakkila on Satakunnan teollistunein kunta, sillä alueella on useita raskaan ja kevyen metalliteollisuuden yrityksiä. Alueen merkittävin työllistäjä on Suominen Kuitukankaat Oy, entinen J.W. Suomisen Nahkatehdas. Muita suuria yrityksiä alueella ovat muun muassa Nakkila Works Oy ja Ruoppaus Suominen P. Oy.

Villilän kartanossa toimii Villilän elokuvastudio eli Länsi-Suomen tv- ja elokuvakeskus Villilä sekä Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opetustiloja. Suomen ensimmäinen funktionalistinen kirkko valmistui Nakkilaan vuonna 1937. Paikallisia nähtävyyksiä ovat myös Nakkilan kotiseutumuseo ja juustomeijerimuseo.