Nakkila

Tältä sivulta löydät kunnan Nakkila suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Nakkila suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Nakkila
YritysLiikevaihto (euroa)
Suominen Kuitukankaat Oy50 miljoonaa
Nakkila Works Oy13 miljoonaa
Temal Oy9 miljoonaa
K-Supermarket Onnipekka9 miljoonaa
Ruoppaus P. Suominen Oy8 miljoonaa
Metsäkonehuolto Kähkönen Oy5 miljoonaa
Kuljetus Leistilä Oy4 miljoonaa
San-Meta Oy3 miljoonaa
Muovitekniikka Oy Europlast3 miljoonaa
Teijo Pesukoneet Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Nakkila yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Suominen Kuitukankaat Oy95
Nakkila Works Oy78
Temal Oy47
Ruoppaus P. Suominen Oy32
K-Supermarket Onnipekka30
Westmet Oy27
Teijo Pesukoneet Oy23
San-Meta Oy23
Reikko Oy Sähkösinkitys15
Skandi-Steel Oy13

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Nakkila
YritysKasvuprosentti
Leistilä Way Oy+101.2%
West Coast Holding Oy+48.2%
Nakkila Storage Oy+39.8%
Suunnittelu Rouhelo Oy+35.0%
Kuntokeskus Nakkilan Kuntokeskus Oy+34.7%
NVH Sähkö Oy+19.3%
Muovitekniikka Oy Europlast+16.8%
Kylmätekniikka Ulver Oy+15.8%
Leistilä Works Oy+14.4%
Nurmen Terästyö Oy+13.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Nakkila
YritysPerustettu
T1R Consulting Oy29.09.2021
Hein Service Oy09.09.2021
Jarkko Virtanen26.08.2021
Mortifer Invest Oy11.08.2021
Nissilä Tech Oy10.08.2021
Mintti Pintaremontti03.06.2021
Mivax Oy05.05.2021
Maa- ja energiaurakointi Järventausta Oy23.04.2021
ProShop Bro's Oy22.04.2021
Nakkilan Kukka ja Terälehti13.04.2021
EsittelyssäAlueen Nakkila yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kuljetus Jani Mikola Oy
  Ajamme vilja- eli maatalouskuljetuksia, sekä teollisuuskuljetuksia.
 • Ruoppaus P. Suominen Oy
  Olemme pääasiassa Satakunnan alueella toimiva monialayritys. Pääliiketoiminta-alueet ovat rakentaminen, maanrakennus, sekä erikoiskuljetukset.
 • PVA Palvelu Oy
  PVA Palvelu Oy on pohjaveden alentamiseen ja mittauksiin erikoistunut koko Suomen alueella toimiva yritys. Suoritamme pohjavedenalennustyöt sekä näihin liittyvät elektroniset pohjavesipinnan korkeustason seurannat. Seurannalla pystytään arvioimaan ympäristölle mahdollisesti aiheutuvia muutoksia.
 • Kromatek Oy Ab
  Kromatek Oy Ab on metallituotteiden pintakäsittelylaitos Nakkilassa. Meillä on vankka 30 vuoden kokemus prosessialalta ja metallituotteiden pintakäsittelyssä.Tuotannollinen toiminta tapahtuu n. 1000 m2 tiloissa. Asiakkaitamme ovat pääsääntöisesti teollisuuden yritykset. Pinnoitamme tuotteita kovaa kulutusta kestävällä kovakromilla, suoritamme peittaushapotusta (rst ja hst) metalleille sekä elektrolyyttistä kiillotusta haponkestävästä ja ruostumattomasta teräksestä valmistetuille tuotteille.
 • Nakkilan Sihuma Oy
  Meillä on vuosien kokemus toimialastamme ja meillä on ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta. Yrityksen päätoimialat ovat teräs-, betoni- ja puusiltojen sekä niiden tukirakenteiden korjaus- ja huoltotyöt. Palveluihin kuuluu siltojen laakerihuollot, liikuntasaumat, kaidekorjaukset, luonnonkivi- ja betonikivirakenteiden korjaukset, hiekkapuhallus- ja maalaustyöt hallillamme sekä liikkuvalla kalustolla, kiinteistöjen korjaus- ja muutostyöt.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Harjavalta, Ulvila, Eura, Eurajoki ja Pori.

Kaupunginosat
Alho, Anola, Arantila, Hohtari, Hormistonmäki, Huopila, Juusmäki, Järvikylä, Järvisivu, Kares, Kirkkoniittu, Kivenmaa, Kivialho, Kivimaa, Konimäki, Konso, Kukonharja, Kyllijoki, Lammainen, Lattomeri, Leistilä, Masia, Matomäki, Myllärinmäki, Nöyränotko, Oso, Präskinmäki, Punapakka, Pyssykangas, Rekontausta, Ristimäki, Ruhade, Ruskila, Satoveräjä, Tattara, Tervasmäki, Toriseva, Torisevankulma, Viikkala, Viikkalan Mäkirinta, Vinttikulma ja Vuohimäki
KuvausAlueen Nakkila kuvaus

Nakkila on vireä ja viihtyisä, noin 5 500 asukkaan kunta Satakunnassa, Kokemäenjoen varrella. Sen naapurikuntia ovat Eura, Eurajoki, Harjavalta, Pori ja Ulvila. Nakkilan tärkein liikenneväylä on valtatie 2, jonka lisäksi Tampereen–Porin-rautatie kulkee Nakkilan kautta.

Nakkilan sloganista ”Siin Nakkila kirko vaiheill” on olemassa monenlaisia selityksiä. Ne juontuvat kuitenkin aina Nakkilan kirkon vieressä sijainneeseen majataloon, jossa kauppamatkalla olevat miehet poikkesivat ja jossa sattui yhtä ja toista.

Nakkila tunnetaan nahkiaisistaan ja nakkilalaisesta keinutuolistaan. Nahkiaisia on kalastettu Nakkilassa kautta aikain. Kalastushistoria näkyy myös kunnan vaakunassa, jossa esiintyvät kunnan läpi virtaava Kokemäenjoki ja siinä uiva nahkiainen. Jokea ympäröivät viljantähkät kuvaavat joen ympärillä olevia laajoja viljelystasankoja.

Viljanviljely oli aiemmin Nakkilan merkittävin elinkeino, mutta sittemmin nykyaikainen teollisuus on syrjäyttänyt sen. On sanottu, että Nakkila on Satakunnan teollistunein kunta, sillä alueella on useita raskaan ja kevyen metalliteollisuuden yrityksiä. Alueen merkittävin työllistäjä on Suominen Kuitukankaat Oy, entinen J.W. Suomisen Nahkatehdas. Muita suuria yrityksiä alueella ovat muun muassa Nakkila Works Oy ja Ruoppaus Suominen P. Oy.

Villilän kartanossa toimii Villilän elokuvastudio eli Länsi-Suomen tv- ja elokuvakeskus Villilä sekä Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opetustiloja. Suomen ensimmäinen funktionalistinen kirkko valmistui Nakkilaan vuonna 1937. Paikallisia nähtävyyksiä ovat myös Nakkilan kotiseutumuseo ja juustomeijerimuseo.