Puumala

Tältä sivulta löydät kunnan Puumala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Puumala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Puumala
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Market Apaja3 miljoonaa
Espit Oy3 miljoonaa
Autoyhtymä Härkönen Oy2 miljoonaa
Sahanlahti Resort1 miljoonaa
Hovi Grill House Bar & Food1 miljoonaa
PuuLem Oy1 miljoonaa
Suomen kaasutekniikka Oy1 miljoonaa
Sav Yachts Oy813 tuhatta
Puumalan Lohi752 tuhatta
Puukuljetus Korhonen Oy686 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Puumala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Espit Oy17
Hovi Grill House Bar & Food14
PuuLem Oy12
Puumalan Siivous- Ja Kiinteistöhuolto A Taralainen Oy6
Sahanlahti Resort6
K-Market Apaja6
Suomen kaasutekniikka Oy5
Koskenselän Lomakylä4
Puukuljetus Korhonen Oy4
Sorakola Oy3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Puumala
YritysKasvuprosentti
Nanopar Oy+202.8%
SK Saimaa Coop Osk+115.4%
Puumalan Rakennusprojektit Oy+62.2%
Aleppo Oy+56.7%
Rakennus Liukkonen Oy+44.0%
Sav Yachts Oy+26.8%
Espit Oy+23.9%
Finn-Tiia Oy+22.6%
Puumala Golf osuuskunta+18.6%
SJ-Konepalvelu Oy+18.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Puumala
YritysPerustettu
HiusStudio Mimmi20.06.2022
HiusStudio Satumainen23.04.2022
Wanha pappila Puumala27.03.2022
esko närhi07.12.2021
Lotjaniemi Villat Oy05.09.2021
Tmi Kaijanmetsä03.09.2021
Tmi Niilo Luukkonen23.04.2021
Sähkö Herbertit12.04.2021
Saimas Spinnery Oy30.03.2021
Teboil Puumala08.03.2021
EsittelyssäAlueen Puumala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kuljetus Ja Urakointi R. & A. Härkönen Ky

  Kuljetus ja Urakointi R & A Härkönen on Raimo Härkösen vuonna 1992 perustama yritys, jonka pääasialliset palvelut ovat maanrakennus ja jätehuolto. Yritys toimii Puumalassa ja lähiympäristössä. Maanrakennukset ja jätehuolto vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla!

 • Puumalan Mökki- ja Metsähuolto Oy

  Puumalan Mökki- ja Metsähuolto Oy on rakentamisen ja remontoinnin moniosaaja, jolta luonnistuvat monenmoiset työprojektit. Meillä on vuosien kokemus ja ammattitaito remontointi- ja uudisrakennuskohteiden toteuttamisesta, joten voit luottaa laadukkaaseen työnjälkeen ja pitäviin aikatauluihin. Palvelemme asiakkaitamme Puumalan lisäksi koko Etelä-Savon alueella. Ota yhteyttä niin katsotaan, miten voisimme olla parhaiten avuksi! Henkilökunnallamme on VTT:n myöntämä vesieristyssertifikaatti. Vesivahinkokorjaukset kauttamme.

  Teemme myös pihapuiden ja ongelmapuiden kaatoa sekä tonttihakkuita.

  Nyt kauttamme myös Pihla ovet ja ikkunat.

  Lomaile leppoisasti – mökkitalkkari palvelee

  Kesämökin ideana on lomailla, levätä ja rentoutua, mutta me kaikki tiedämme, että ruoho ei leikkaudu itsestään, katot ja rännit puhdistu lehdistä pelkällä tuulenpuuskalla tai polttopuut odota valmiina saunan eteisessä. Mikä silloin hyväksi neuvoksi? Mökkitalkkari tietenkin! Puumalan Mökki- ja Metsähuolto Oy palvelee asiakkaitaan Puumalassa sekä Mikkelin ja muiden lähikuntien alueella.

 • Espit Oy
  Teemme laadukkaat LVI-työt ja lämpöpumppuasennukset ja huollot uudis-ja saneerauskohteisiin 13 vuoden kokemuksella.
 • Sav Yachts Oy

  Aloitimme toimintamme 2007 Hurisalossa puuvenerakennuksella. Vuosien varrella olemme laajentaneet toimintaamme, ja nykyään toimintaamme kuuluu kokonaisvaltainen venealan korjaamotoiminta.

  Korjaamme ja huollamme kaikkia veneitä lasikuitukorjauksista sähköasennuksiin.

  Teemme myös muutostyöt veneesi, mm. sistustaan.

  Veneellesi hotellipalvelu?

  Talvi tulossa. Lunta jo tulossa ja taas on edessä se jokavuotinen "ongelma", mitä nyt? Ei hätää, me autamme! Hoidamme veneesi noston, teemme tarvittavat kevät- ja syyshuollon, sekä säilytämme veneesi koko talven joko kylämssä tai lämpimässä hallissa. Keväällä palautamme veneesi vaikka mökin laituriin, tankattuna ja vahattuna valmiina kesän lomareissulle. Kuulostaa hyvältä, eikö vaan? Ota yhteyttä!

 • Suomen kaasutekniikka Oy
  Suomen kaasutekniikka Oy:lla on vankka kokemus kaasulaitteistojen asennuksesta ja olemme Tukesin hyväksymä LNG-, LPG- ja biokaasuasennusliike. Räätälöimme asiakkaillemme turvalliset kaasulaitteistojen kunnonvalvontaohjelmat ja huoltosuunnitelmat. Huoltomme toimii 24/7. Tuotteitamme ovat myös teollisuuden prosessiputkistot, kone- ja laiteasennukset.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Savitaipale, Taipalsaari, Sulkava, Ruokolahti, Juva ja Mikkeli.

Kaupunginosat
Ankkoinsalo, Autio, Auvila, Hamula, Heiska, Hiirijärvi, Himmaala, Honkaniemi, Huinautio, Hurissalo, Huuhkaala, Hämälänmäki, Ihalainen, Jukarainen, Junninmäki, Kaijansalo, Kaipaala, Kangasniemi, Kappali, Karkia, Kauppila, Keriniemi, Kietävälä, Kiljula, Kiventaus, Kiviniemi, Kivioja, Kontila, Kostiala, Kotaseli, Kukonharju, Kyllölä, Laju, Leviäsalo, Lieviskä, Liimattala, Lintusalo, Liukkosenmäki, Livunniemi, Luukkola, Luukkosenkylä, Mariniemi, Matalalahti, Maunola, Miettula, Monitto, Montola, Muuramäki, Niinisaari, Närtesalo, Ollila, Oritsalo, Perä-Kaipaala, Petäjänniemi, Pimiälahti, Pirttimäki, Piskola, Pistohiekka, Repola, Rokansalo, Ruokotaipale, Ryhälä, Saha, Salmentausta, Saunakangas, Sepänkylä, Sopala, Sorjola, Summala, Suurpäänniemi, Tiimola, Torikonsalo, Valkiamäki ja Valtola
KuvausAlueen Puumala kuvaus

Puumala on reilun 2 000 asukkaan saaristokunta Saimaan sydämessä, syväväylän varrella. Etelä-Savon maakunnassa sijaitseva Puumala on suosittu mökkikunta, jossa on asukaslukuun suhteutettuna toiseksi eniten vapaa-ajan asuntoja Suomessa. 3 000 rantakilometriä ja yli 700 saarta vetävät puoleensa niin mökkiläisiä, veneilijöitä kuin muitakin lomailijoita.

Puumala tarjoaa toimivat kunnalliset peruspalvelut ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Kantatie 62 ja tiet 434 ja 438 johtavat Puumalaan, jossa voi hypätä myös lossin kyytiin ja ihastella komeita siltoja henkeäsalpaavine maisemineen. Imatralle on matkaa 60 km, Mikkeliin 70 km ja Savonlinnaan 80 km.

Puumalaa on kutsuttu Saimaan alueen talousihmeeksi, sillä kunta voi taloudellisesti erinomaisesti. Kunnan tulot ovat ylittäneet menot useana vuonna, ja vuosikate on yksi Suomen suurimmista. Elinkeinorakenteen suurin sektori on palvelut, johon sisältyvät niin koulutus-, terveys- kuin sosiaalipalvelut kuin kauppa, liikenne sekä ravintola- ja majoituspalvelut. Vuonna 2019 eniten liikevaihtoa tuottavia yrityksiä olivat Autoyhtymä Härkönen Oy ja Espit Oy, ja suurimpia työnantajia olivat Sahanlahti Resort ja Hovi Grill House Bar & Food.