Puumala

Tältä sivulta löydät kunnan Puumala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Puumala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Puumala
YritysLiikevaihto (euroa)
Espit Oy4 miljoonaa
Autoyhtymä Härkönen Oy4 miljoonaa
Sahanlahti Resort2 miljoonaa
PuuLem Oy2 miljoonaa
Hovi Grill House Bar & Food1 miljoonaa
Puumalan Lohi1 miljoonaa
Sav Yachts Oy735 tuhatta
Puumalan Talotarvike Oy678 tuhatta
Sorakola Oy575 tuhatta
Konetyö Sopanen Oy566 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Puumala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Espit Oy16
Hovi Grill House Bar & Food13
Sahanlahti Resort12
PuuLem Oy11
Sav Yachts Oy7
Puumalan Siivous- Ja Kiinteistöhuolto A Taralainen Oy6
Sorakola Oy6
Koskenselän Lomakylä5
Puumalan Poiju Oy4
Rakennus Liukkonen Oy4

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Puumala
YritysKasvuprosentti
Puumalan Rakennusprojektit Oy+41.0%
Rakennus Liukkonen Oy+39.4%
Kalakontti Saimaa Oy+32.6%
Sahanlahti Resort+18.9%
Nanopar Oy+17.1%
Metsäsydän oy+17.0%
Puumalan LKV Oy+16.1%
Puumalan Keskusvarikko Kiinteistö Oy+14.5%
Invest Plan Oy+13.4%
Autoyhtymä Härkönen Oy+12.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Puumala
YritysPerustettu
Saneeraus Pohjolainen28.04.2024
Antti Terävä tmi15.12.2023
TerhiSusan Puhtauspalvelu23.10.2023
Villa Saimaan Sydän Oy20.10.2023
Maxkon Oy10.07.2023
Rapujakaloja MKR31.05.2023
GodIs Oy23.12.2022
Kiinteistöhoitopalvelu VP Oy08.12.2022
K‑Market Puumala16.08.2022
Koneurakointi Majuri Oy10.08.2022
EsittelyssäAlueen Puumala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kuljetus Ja Urakointi R. & A. Härkönen Ky

  Kuljetus ja Urakointi R & A Härkönen on Raimo Härkösen vuonna 1992 perustama yritys, jonka pääasialliset palvelut ovat maanrakennus ja jätehuolto. Yritys toimii Puumalassa ja lähiympäristössä. Maanrakennukset ja jätehuolto vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla!

 • Espit Oy
  Teemme laadukkaat LVI-työt ja lämpöpumppuasennukset ja huollot uudis-ja saneerauskohteisiin 17 vuoden kokemuksella.
 • Sav Yachts Oy

  Aloitimme toimintamme 2007 Hurisalossa puuvenerakennuksella. Vuosien varrella olemme laajentaneet toimintaamme, ja nykyään toimintaamme kuuluu kokonaisvaltainen venealan korjaamotoiminta.

  Korjaamme ja huollamme kaikkia veneitä lasikuitukorjauksista sähköasennuksiin.

  Teemme myös muutostyöt veneesi, mm. sistustaan.

  Veneellesi hotellipalvelu?

  Talvi tulossa. Lunta jo tulossa ja taas on edessä se jokavuotinen "ongelma", mitä nyt? Ei hätää, me autamme! Hoidamme veneesi noston, teemme tarvittavat kevät- ja syyshuollon, sekä säilytämme veneesi koko talven joko kylämssä tai lämpimässä hallissa. Keväällä palautamme veneesi vaikka mökin laituriin, tankattuna ja vahattuna valmiina kesän lomareissulle. Kuulostaa hyvältä, eikö vaan? Ota yhteyttä!

 • Autoyhtymä Härkönen Oy

  Autoyhtymä Härkönen Oy tarjoaa puutavarankuljetukset sekä maansiirtotyöt Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan alueella. Palveluihimme kuuluvat mm. maa-aineskuljetukset, murskeet, hiekat, sorat sekä kaivinkonetyöt. Ota yhteyttä!

 • Puumalan Mökki- ja Metsähuolto Oy

  Puumalan Mökki- ja Metsähuolto Oy on rakentamisen ja remontoinnin moniosaaja, jolta luonnistuvat monenmoiset työprojektit. Meillä on vuosien kokemus ja ammattitaito remontointi- ja uudisrakennuskohteiden toteuttamisesta, joten voit luottaa laadukkaaseen työnjälkeen ja pitäviin aikatauluihin. Palvelemme asiakkaitamme Puumalan lisäksi koko Etelä-Savon alueella. Ota yhteyttä niin katsotaan, miten voisimme olla parhaiten avuksi! Henkilökunnallamme on VTT:n myöntämä vesieristyssertifikaatti. Vesivahinkokorjaukset kauttamme.

  Teemme myös pihapuiden ja ongelmapuiden kaatoa sekä tonttihakkuita.

  Nyt kauttamme myös Pihla ovet ja ikkunat.

  Lomaile leppoisasti – mökkitalkkari palvelee

  Kesämökin ideana on lomailla, levätä ja rentoutua, mutta me kaikki tiedämme, että ruoho ei leikkaudu itsestään, katot ja rännit puhdistu lehdistä pelkällä tuulenpuuskalla tai polttopuut odota valmiina saunan eteisessä. Mikä silloin hyväksi neuvoksi? Mökkitalkkari tietenkin! Puumalan Mökki- ja Metsähuolto Oy palvelee asiakkaitaan Puumalassa sekä Mikkelin ja muiden lähikuntien alueella.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Savitaipale, Taipalsaari, Sulkava, Ruokolahti, Juva ja Mikkeli.

Kaupunginosat
Ankkoinsalo, Autio, Auvila, Hamula, Heiska, Hiirijärvi, Himmaala, Honkaniemi, Huinautio, Hurissalo, Huuhkaala, Hämälänmäki, Ihalainen, Jukarainen, Junninmäki, Kaijansalo, Kaipaala, Kangasniemi, Kappali, Karkia, Kauppila, Keriniemi, Kietävälä, Kiljula, Kiventaus, Kiviniemi, Kivioja, Kontila, Kostiala, Kotaseli, Kukonharju, Kyllölä, Laju, Leviäsalo, Lieviskä, Liimattala, Lintusalo, Liukkosenmäki, Livunniemi, Luukkola, Luukkosenkylä, Mariniemi, Matalalahti, Maunola, Miettula, Monitto, Montola, Muuramäki, Niinisaari, Närtesalo, Ollila, Oritsalo, Perä-Kaipaala, Petäjänniemi, Pimiälahti, Pirttimäki, Piskola, Pistohiekka, Repola, Rokansalo, Ruokotaipale, Ryhälä, Saha, Salmentausta, Saunakangas, Sepänkylä, Sopala, Sorjola, Summala, Suurpäänniemi, Tiimola, Torikonsalo, Valkiamäki ja Valtola
KuvausAlueen Puumala kuvaus

Puumala on reilun 2 000 asukkaan saaristokunta Saimaan sydämessä, syväväylän varrella. Etelä-Savon maakunnassa sijaitseva Puumala on suosittu mökkikunta, jossa on asukaslukuun suhteutettuna toiseksi eniten vapaa-ajan asuntoja Suomessa. 3 000 rantakilometriä ja yli 700 saarta vetävät puoleensa niin mökkiläisiä, veneilijöitä kuin muitakin lomailijoita.

Puumala tarjoaa toimivat kunnalliset peruspalvelut ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Kantatie 62 ja tiet 434 ja 438 johtavat Puumalaan, jossa voi hypätä myös lossin kyytiin ja ihastella komeita siltoja henkeäsalpaavine maisemineen. Imatralle on matkaa 60 km, Mikkeliin 70 km ja Savonlinnaan 80 km.

Puumalaa on kutsuttu Saimaan alueen talousihmeeksi, sillä kunta voi taloudellisesti erinomaisesti. Kunnan tulot ovat ylittäneet menot useana vuonna, ja vuosikate on yksi Suomen suurimmista. Elinkeinorakenteen suurin sektori on palvelut, johon sisältyvät niin koulutus-, terveys- kuin sosiaalipalvelut kuin kauppa, liikenne sekä ravintola- ja majoituspalvelut. Vuonna 2019 eniten liikevaihtoa tuottavia yrityksiä olivat Autoyhtymä Härkönen Oy ja Espit Oy, ja suurimpia työnantajia olivat Sahanlahti Resort ja Hovi Grill House Bar & Food.