Rantasalmi

Tältä sivulta löydät kunnan Rantasalmi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rantasalmi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rantasalmi
YritysLiikevaihto (euroa)
Pel-Tuote Oy14 miljoonaa
Järvisydän Oy7 miljoonaa
OR Welding Oy3 miljoonaa
Savorak Laiturit2 miljoonaa
Vihavaisen Taksi Oy2 miljoonaa
LomaSydän Oy2 miljoonaa
JK-Terämet Oy2 miljoonaa
Lomakylä Järvisydän Oy/Saimaaholiday Rantasalmi1 miljoonaa
Metsätyö Räisänen Oy1 miljoonaa
Rantasalmen Hammaskolmio808 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rantasalmi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pel-Tuote Oy62
Järvisydän Oy35
OR Welding Oy13
LomaSydän Oy9
Metsätyö Räisänen Oy8
Onnenhelma Oy7
Rantasalmen Maanrakennus Oy7
Hotelli Rinssi-Eversti7
Savorak Laiturit6
JK-Terämet Oy5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rantasalmi
YritysKasvuprosentti
Osikonmäen Tila Oy+103.0%
Lomakylä Järvisydän Oy/Saimaaholiday Rantasalmi+60.7%
Ruusunranta Kiinteistö Oy+51.3%
JK-Terämet Oy+38.5%
LomaSydän Oy+33.1%
Saimaan Erämajat Oy+31.0%
Järvisydän Oy+29.5%
Pel-Tuote Oy+26.5%
Orkopal Oy+26.0%
Vihavaisen Taksi Oy+22.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rantasalmi
YritysPerustettu
Mustalahti-Porosalmi Huolto Oy08.01.2021
Saimaan Vesi ja Viemäri Oy02.12.2020
Eläinseppä Oy02.12.2020
Tmi Markku Vänskä19.10.2020
Rantasalmen Tehosähkö Oy20.09.2020
Konetyö Pirskanen Oy11.09.2020
Konetyö Eemeli Ounasvuori10.09.2020
Tmi Ville Vihonen19.08.2020
Sähkötyö J.Kokkonen07.07.2020
ABC Infra Oy29.06.2020
EsittelyssäAlueen Rantasalmi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rantasalmen kunta

  Rantasalmi on monien mahdollisuuksien kunta Saimaan rannalla, Etelä-Savossa. Hyvät palvelut, monipuolinen kulttuuritarjonta, oivat harrastusmahdollisuudet sekä asumisen viihtyisyys tekevät Rantasalmesta hyvän paikan olla ja elää.

 • Savorak Laiturit

  Savorak Oy on vuonna 2008 perustettu yritys, joka nojaa laitureiden ja laituri tarvikkeiden valmistuksessa kotimaisuuteen, asiakaslähtöisyyteen sekä tuotteiden korkeaan laatuun ja viimeisteltyyn muotoiluun. Savorak Oy on Suomen toiseksi suurin ja Saimaan alueen suurin laiturinvalmistaja.

 • Vihavaisen Taksi Oy

  Käytännössä se merkitsee todellista halua palvella, ystävällisyyttä, täsmällisyyttä, nopeaa toimintaa ja ennen muuta joustavuutta kaikissa asioissa. Teemme parhaamme matkasi onnistumiseksi. Sen kruunaa ammattitaitoinen ja ystävällinen kuljettaja. Palveluihimme kuuluu taksikuljetukset, bussikuljetukset, tilausajot, koululaiskuljetukset, olemme pieni ja ketterä perheyritys, joka on iloinen ja ylpeä meillä työtään tekevistä huipputyypeistä.

 • Rantasalmen Hammaskolmio

  Rantasalmen ja Varkauden Hammaskolmio tarjoaa peruspalveluiden lisäksi esim. esteettistä hammashoitoa sekä implanttikirurgiaa. Hammaslääkäri Janne Aaltosella on 10 vuoden kokemus myös implanttikirugiasta ja implanttiproteettisesta hoidosta.

 • Pel-Tuote Oy

  PEL-Tuote sai alkunsa yli 30 vuotta sitten. Kivenkeräyskoneita yritys alkoi valmistaa vuonna 1997. Kivi-Pekka puhdistaa tehokkaasti kivet ja juurakot pellolta ennen kylvöä tai kylvökseltä. Kivetön pelto tuottaa paremman sadon ja säästää muut koneet vaurioilta. Kivi-Pekka tuotemerkin alla on kivenkeräyskoneiden lisäksi lautasmuokkaimet, nurmijyrät ja multivaattorit.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Varkaus, Joroinen, Sulkava, Juva ja Savonlinna.

Kaupunginosat
Alakylä, Altaanmaa, Asikkala, Erolanniemi, Eteläkylä, Haapaniemi, Haapataipale, Heinäselkä, Hiismäki, Hiltula, Hukkio, Ikolanmäki, Ilohovinsalo, Itäkylä, Joutsenmäki, Kaivanto, Karhila, Keskikylä, Kinnulanmäki, Koivukangas, Kokkila, Kokkolanlahti, Kolkonjoki, Kolkonpää, Kolkonranta, Kolkontaipale, Korhola, Kupiala, Kärjenselkä, Lahdenkylä, Lehtoniemi, Leislahti, Mielojärvi, Mustalahti, Olkkola, Oravakallio, Oravi, Osikonmäki, Pahakkala, Paltala, Parkumäki, Peltue, Pirilä, Pirttiselkä, Pohjoiskylä, Porosalmi, Poutialanmäki, Puikonkoski, Putkela, Putkilahti, Pölläskylä, Pönkäselkä, Reijola, Repomäki, Ritalahti, Riuttanen, Rönöstenkylä, Saarenkylä, Salonkylä, Savikko, Suokylä, Sydänmaa, Tammenlahti, Teininmäki, Tervajoki, Tiemassaari, Tihilänniemi, Torasalo, Tornioniemi, Tuhkula, Tuusmäki, Vaahersalo, Voinsalmi ja Yläkylä
KuvausAlueen Rantasalmi kuvaus

Rantasalmi on reilun 3 600 asukkaan kunta Saimaan rannalla Etelä-Savossa, Varkauden ja Savonlinnan puolivälissä. Lähimpiin kaupunkeihin Savonlinnaan ja Varkauteen matkaa on 44 km sekä Mikkeliin 80 km. Rantasalmelle pääsee maanteitse, Savonlinnan kautta myös junalla ja lentäen.

Rantasalmi tarjoaa asukkailleen hyvät peruspalvelut. Kunnassa toimii peruskoulu, lukio, jäähalli, kuntosali ja liikuntasali. Palveluita tuotetaan myös yhdessä muiden kuntien ja yritysten kanssa, esimerkiksi kirjasto on yhteinen Juvan ja Joroisten kuntien kanssa. Rantasalmella on myös monipuolisia ja ympärivuotisia matkailupalveluita ja luonnon tarjoamia liikuntamahdollisuuksia.

Kärkitoimialoja ovat mekaaninen puunjalostus, matkailu, maidontuotanto, metsätalous sekä metalliteollisuus. Rantasalmi kuuluu Itä-Suomen metsäkuntiin, ja laajoista metsäalueista 90 % on yksityisomistuksessa. 52 % rantasalmelaisista saa toimeentulonsa palveluelinkeinoista, 26 % maa- ja metsätaloudesta sekä 19 % teollisuudesta ja rakennustoiminnasta. Vuonna 2019 eniten liikevaihtoa tuottava yritys oli työkoneiden valmistukseen keskittynyt Pel-Tuote Oy ja suurin työnantaja oli kylpylähotelli Järvisydän Oy.