Rantasalmi

Tältä sivulta löydät kunnan Rantasalmi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rantasalmi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rantasalmi
YritysLiikevaihto (euroa)
Pel-Tuote Oy16 miljoonaa
Järvisydän Oy8 miljoonaa
Savorak Laiturit3 miljoonaa
EleGrid Oy2 miljoonaa
Vihavaisen Taksi Oy2 miljoonaa
OR Welding Oy2 miljoonaa
LomaSydän Oy2 miljoonaa
Lomakylä Järvisydän Oy/Saimaaholiday Rantasalmi2 miljoonaa
JK-Terämet Oy1 miljoonaa
Rantasalmen Maanrakennus Oy745 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rantasalmi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pel-Tuote Oy60
Järvisydän Oy37
OR Welding Oy13
Rantasalmen Maanrakennus Oy8
LomaSydän Oy8
Savorak Laiturit8
Sora- ja Kuljetusliike Pulkkinen Oy7
Hotelli Rinssi-Eversti7
Onnenhelma Oy7
JK-Terämet Oy5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rantasalmi
YritysKasvuprosentti
Lomakylä Järvisydän Oy/Saimaaholiday Rantasalmi+65.6%
Sami Koskimaa Oy+49.4%
Osikonmäen Tila Oy+40.8%
Orkopal Oy+26.0%
Irutnok Oy+26.0%
Pirunvuori Oy+26.0%
Ruusunranta Kiinteistö Oy+23.5%
JK-Terämet Oy+18.4%
Järvisydän Oy+17.0%
Savorak Laiturit+16.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rantasalmi
YritysPerustettu
Taxi Pasi Issakainen Oy09.11.2021
Hieronta & arjen apu12.10.2021
FriendsClean06.10.2021
Konehuolto J. Pesonen20.09.2021
Zero Lake Suites Oy13.09.2021
Saimaa Wellness Hotel Oy01.09.2021
Lake Sauna Oy16.08.2021
JM hieronta & moniapu Oy14.08.2021
Shugge Oy03.08.2021
AsiJanne Oy21.07.2021
EsittelyssäAlueen Rantasalmi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rantasalmen kunta
  Rantasalmi on monien mahdollisuuksien kunta Saimaan rannalla, Etelä-Savossa. Hyvät palvelut, monipuolinen kulttuuritarjonta, oivat harrastusmahdollisuudet sekä asumisen viihtyisyys tekevät Rantasalmesta hyvän paikan olla ja elää.
 • Savorak Laiturit
  Savorak Oy on vuonna 2008 perustettu yritys, joka nojaa laitureiden ja laituri tarvikkeiden valmistuksessa kotimaisuuteen, asiakaslähtöisyyteen sekä tuotteiden korkeaan laatuun ja viimeisteltyyn muotoiluun. Savorak Oy on Suomen toiseksi suurin ja Saimaan alueen suurin laiturinvalmistaja.
 • Vihavaisen Taksi Oy
  Käytännössä se merkitsee todellista halua palvella, ystävällisyyttä, täsmällisyyttä, nopeaa toimintaa ja ennen muuta joustavuutta kaikissa asioissa. Teemme parhaamme matkasi onnistumiseksi. Sen kruunaa ammattitaitoinen ja ystävällinen kuljettaja. Palveluihimme kuuluu taksikuljetukset, bussikuljetukset, tilausajot, koululaiskuljetukset, olemme pieni ja ketterä perheyritys, joka on iloinen ja ylpeä meillä työtään tekevistä huipputyypeistä.
 • Metsätyö Räisänen Oy
  Jo vuodesta 1989 lähtien kokemuksella metsien hakkuut tehokkaasti ja nopeasti. Käytössämme on ajanmukainen kalusto. Myös työkoneiden siirtokuljetukset Itä-Suomessa. Ota yhteyttä!
 • Rantasalmen Hammaskolmio
  Rantasalmen ja Varkauden Hammaskolmio tarjoaa peruspalveluiden lisäksi esim. esteettistä hammashoitoa sekä implanttikirurgiaa. Hammaslääkäri Janne Aaltosella on 10 vuoden kokemus myös implanttikirugiasta ja implanttiproteettisesta hoidosta.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Varkaus, Joroinen, Sulkava, Juva ja Savonlinna.

Kaupunginosat
Alakylä, Altaanmaa, Asikkala, Erolanniemi, Eteläkylä, Haapaniemi, Haapataipale, Heinäselkä, Hiismäki, Hiltula, Hukkio, Ikolanmäki, Ilohovinsalo, Itäkylä, Joutsenmäki, Kaivanto, Karhila, Keskikylä, Kinnulanmäki, Koivukangas, Kokkila, Kokkolanlahti, Kolkonjoki, Kolkonpää, Kolkonranta, Kolkontaipale, Korhola, Kupiala, Kärjenselkä, Lahdenkylä, Lehtoniemi, Leislahti, Mielojärvi, Mustalahti, Olkkola, Oravakallio, Oravi, Osikonmäki, Pahakkala, Paltala, Parkumäki, Peltue, Pirilä, Pirttiselkä, Pohjoiskylä, Porosalmi, Poutialanmäki, Puikonkoski, Putkela, Putkilahti, Pölläskylä, Pönkäselkä, Reijola, Repomäki, Ritalahti, Riuttanen, Rönöstenkylä, Saarenkylä, Salonkylä, Savikko, Suokylä, Sydänmaa, Tammenlahti, Teininmäki, Tervajoki, Tiemassaari, Tihilänniemi, Torasalo, Tornioniemi, Tuhkula, Tuusmäki, Vaahersalo, Voinsalmi ja Yläkylä
KuvausAlueen Rantasalmi kuvaus

Rantasalmi on reilun 3 600 asukkaan kunta Saimaan rannalla Etelä-Savossa, Varkauden ja Savonlinnan puolivälissä. Lähimpiin kaupunkeihin Savonlinnaan ja Varkauteen matkaa on 44 km sekä Mikkeliin 80 km. Rantasalmelle pääsee maanteitse, Savonlinnan kautta myös junalla ja lentäen.

Rantasalmi tarjoaa asukkailleen hyvät peruspalvelut. Kunnassa toimii peruskoulu, lukio, jäähalli, kuntosali ja liikuntasali. Palveluita tuotetaan myös yhdessä muiden kuntien ja yritysten kanssa, esimerkiksi kirjasto on yhteinen Juvan ja Joroisten kuntien kanssa. Rantasalmella on myös monipuolisia ja ympärivuotisia matkailupalveluita ja luonnon tarjoamia liikuntamahdollisuuksia.

Kärkitoimialoja ovat mekaaninen puunjalostus, matkailu, maidontuotanto, metsätalous sekä metalliteollisuus. Rantasalmi kuuluu Itä-Suomen metsäkuntiin, ja laajoista metsäalueista 90 % on yksityisomistuksessa. 52 % rantasalmelaisista saa toimeentulonsa palveluelinkeinoista, 26 % maa- ja metsätaloudesta sekä 19 % teollisuudesta ja rakennustoiminnasta. Vuonna 2019 eniten liikevaihtoa tuottava yritys oli työkoneiden valmistukseen keskittynyt Pel-Tuote Oy ja suurin työnantaja oli kylpylähotelli Järvisydän Oy.