Rantasalmi

Tältä sivulta löydät kunnan Rantasalmi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rantasalmi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rantasalmi
YritysLiikevaihto (euroa)
Pel-Tuote Oy16 miljoonaa
Järvisydän Oy13 miljoonaa
EleGrid Oy4 miljoonaa
Savorak Laiturit4 miljoonaa
Neste Rantasalmi3 miljoonaa
Vihavaisen Taksi Oy2 miljoonaa
OR Welding Oy2 miljoonaa
LomaSydän Oy2 miljoonaa
Lomakylä Järvisydän Oy/Saimaaholiday Rantasalmi2 miljoonaa
JK-Terämet Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rantasalmi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pel-Tuote Oy60
Järvisydän Oy50
OR Welding Oy13
Onnenhelma Oy8
LomaSydän Oy8
Rantasalmen Maanrakennus Oy8
Savorak Laiturit8
Sora- ja Kuljetusliike Pulkkinen Oy7
Hotelli Rinssi-Eversti7
Taksi K.Savolainen Oy5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rantasalmi
YritysKasvuprosentti
Sami Koskimaa Oy+44.2%
Osikonmäen Tila Oy+40.8%
LVI-Hapro Oy+35.6%
M&M Siivous- ja Työapu Oy+32.8%
Järvisydän Oy+30.7%
Ruuvisenjoen Metsä Oy+21.1%
Lomakylä Järvisydän Oy/Saimaaholiday Rantasalmi+17.0%
Proffice Oy+15.6%
Tuusmäen Vesiosuuskunta+14.5%
Orkopal Oy+12.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rantasalmi
YritysPerustettu
TMI Moniapu Rantasalmi19.02.2022
Tmi Antti Uotinen02.02.2022
Fysioterapeutti Maija Kapanen24.01.2022
Urakointi Uotinen Oy24.01.2022
RiLe Consulting Oy05.01.2022
Sawon laaturakenne Oy21.11.2021
Hieronta & arjen apu12.10.2021
FriendsClean06.10.2021
Konehuolto J. Pesonen20.09.2021
Zero Lake Suites Oy13.09.2021
EsittelyssäAlueen Rantasalmi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Savorak Laiturit
  Savorak Oy on vuonna 2008 perustettu yritys, joka nojaa laitureiden ja laituri tarvikkeiden valmistuksessa kotimaisuuteen, asiakaslähtöisyyteen sekä tuotteiden korkeaan laatuun ja viimeisteltyyn muotoiluun. Savorak Oy on Suomen toiseksi suurin ja Saimaan alueen suurin laiturinvalmistaja.
 • Metsätyö Räisänen Oy
  Jo vuodesta 1989 lähtien kokemuksella metsien hakkuut tehokkaasti ja nopeasti. Käytössämme on ajanmukainen kalusto. Myös työkoneiden siirtokuljetukset Itä-Suomessa. Ota yhteyttä!
 • Pel-Tuote Oy
  PEL-Tuote sai alkunsa yli 30 vuotta sitten. Kivenkeräyskoneita yritys alkoi valmistaa vuonna 1997. Kivi-Pekka puhdistaa tehokkaasti kivet ja juurakot pellolta ennen kylvöä tai kylvökseltä. Kivetön pelto tuottaa paremman sadon ja säästää muut koneet vaurioilta. Kivi-Pekka tuotemerkin alla on kivenkeräyskoneiden lisäksi lautasmuokkaimet, nurmijyrät ja multivaattorit.
 • Rantasalmen kunta
  Rantasalmi on monien mahdollisuuksien kunta Saimaan rannalla, Etelä-Savossa. Hyvät palvelut, monipuolinen kulttuuritarjonta, oivat harrastusmahdollisuudet sekä asumisen viihtyisyys tekevät Rantasalmesta hyvän paikan olla ja elää.
 • Purtsin Puhallus Oy
  Purtsin Puhallus Oy toimii puhallusurakoitsijana ja tarjoaa laadukkaat rakennus- ja saneerauspalvelut erilaisiin kohteisiin.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Varkaus, Joroinen, Sulkava, Juva ja Savonlinna.

Kaupunginosat
Alakylä, Altaanmaa, Asikkala, Erolanniemi, Eteläkylä, Haapaniemi, Haapataipale, Heinäselkä, Hiismäki, Hiltula, Hukkio, Ikolanmäki, Ilohovinsalo, Itäkylä, Joutsenmäki, Kaivanto, Karhila, Keskikylä, Kinnulanmäki, Koivukangas, Kokkila, Kokkolanlahti, Kolkonjoki, Kolkonpää, Kolkonranta, Kolkontaipale, Korhola, Kupiala, Kärjenselkä, Lahdenkylä, Lehtoniemi, Leislahti, Mielojärvi, Mustalahti, Olkkola, Oravakallio, Oravi, Osikonmäki, Pahakkala, Paltala, Parkumäki, Peltue, Pirilä, Pirttiselkä, Pohjoiskylä, Porosalmi, Poutialanmäki, Puikonkoski, Putkela, Putkilahti, Pölläskylä, Pönkäselkä, Reijola, Repomäki, Ritalahti, Riuttanen, Rönöstenkylä, Saarenkylä, Salonkylä, Savikko, Suokylä, Sydänmaa, Tammenlahti, Teininmäki, Tervajoki, Tiemassaari, Tihilänniemi, Torasalo, Tornioniemi, Tuhkula, Tuusmäki, Vaahersalo, Voinsalmi ja Yläkylä
KuvausAlueen Rantasalmi kuvaus

Rantasalmi on reilun 3 600 asukkaan kunta Saimaan rannalla Etelä-Savossa, Varkauden ja Savonlinnan puolivälissä. Lähimpiin kaupunkeihin Savonlinnaan ja Varkauteen matkaa on 44 km sekä Mikkeliin 80 km. Rantasalmelle pääsee maanteitse, Savonlinnan kautta myös junalla ja lentäen.

Rantasalmi tarjoaa asukkailleen hyvät peruspalvelut. Kunnassa toimii peruskoulu, lukio, jäähalli, kuntosali ja liikuntasali. Palveluita tuotetaan myös yhdessä muiden kuntien ja yritysten kanssa, esimerkiksi kirjasto on yhteinen Juvan ja Joroisten kuntien kanssa. Rantasalmella on myös monipuolisia ja ympärivuotisia matkailupalveluita ja luonnon tarjoamia liikuntamahdollisuuksia.

Kärkitoimialoja ovat mekaaninen puunjalostus, matkailu, maidontuotanto, metsätalous sekä metalliteollisuus. Rantasalmi kuuluu Itä-Suomen metsäkuntiin, ja laajoista metsäalueista 90 % on yksityisomistuksessa. 52 % rantasalmelaisista saa toimeentulonsa palveluelinkeinoista, 26 % maa- ja metsätaloudesta sekä 19 % teollisuudesta ja rakennustoiminnasta. Vuonna 2019 eniten liikevaihtoa tuottava yritys oli työkoneiden valmistukseen keskittynyt Pel-Tuote Oy ja suurin työnantaja oli kylpylähotelli Järvisydän Oy.