Kolari

Tältä sivulta löydät kunnan Kolari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kolari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kolari
YritysLiikevaihto (euroa)
Kolarin Kumi Oy7 miljoonaa
Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy6 miljoonaa
Ylläksen Matkailu Oy5 miljoonaa
K-Market Kolari4 miljoonaa
Ylläs-Ski Oy3 miljoonaa
K-Market Eelin kauppa3 miljoonaa
Äkäslompolo Sport Shop Oy3 miljoonaa
Pohjolan Kiinteistöpalvelu Oy3 miljoonaa
Hotelli Ylläshumina3 miljoonaa
Kolarin Metalli3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kolari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy38
Destination Lapland33
Kolarin Metalli27
Kolarin Kumi Oy21
Wood Jewel Raatiniemi Oy20
Pohjolan Kiinteistöpalvelu Oy19
Äkäslompolo Sport Shop Oy14
Hotelli Ylläshumina14
Ylläsexpress Liikenne Satokangas Oy14
Ravintola Rouhe13

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kolari
YritysKasvuprosentti
Ylläs-Piste Oy+250.3%
Arctic Skylight Lodge Oy+207.7%
Jalkaterapia Reetta Kangas Oy+180.2%
NettoPower Oy+90.8%
Uusitalon Taksit Oy+71.0%
Ylläksen Pirssit Oy+61.2%
Luoto Bros Oy+51.5%
Logistics Uusitalo Oy+49.3%
Steel-Air Oy+46.3%
Suomen Elämysravintolat Oy+40.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kolari
YritysPerustettu
Tmi Janne Munukka31.05.2024
Kolarin Konepaja Oy08.05.2024
Tmi Helen Simbonen23.02.2024
Tuomo Kurkkio21.02.2024
Hanni Katariina Uusi-Kerttula27.01.2024
Mikko Niinikangas14.01.2024
Tmi Henri Nissinen02.01.2024
Ylämäkialamäki22.12.2023
Sport Corner Ylläs22.12.2023
Tmi Tuija Pellikka19.12.2023
EsittelyssäAlueen Kolari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Tunturi-Lapin Hinaus

  Tunturi-Lapin Hinaus toimii Tunturi-Lapin alueella: Kolari, Ylläs, Pello, Muonio, Kittilä.

  Yksi autoistamme päivystää sesonkiaikana Ylläksen alueella.

  Ota rohkeasti yhteyttä.

  We speak also English!

 • Kolarin kunta
  Kolari on noin neljäntuhannen asukkaan kasvava ja kehittyvä, Ylläs-tunturista ja kauniista luonnonmaisemista tunnettu kunta Tunturi-Lapissa.
 • Maanrakennus ja korjaamopalvelut Ilkka Juustovaara

  Maanrakennus Ilkka Juustovaara tarjoaa asiakkailleen monipuolisesti erilaisia maanrakennustöitä, teiden kunnossapitoa sekä koneurakointi, perustus- ja pohjatyöt, ojienperkuu, purkutyöt vuosien kokemuksella. Meiltä saa myös autorjaamopalveluita sekä raskaankaluston huoltoa. Asiakkaitamme on yksityiset ja yritykset. Toimimme Kolarissa ja lähipaikkakunnilla. Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme.

 • Raitismaja

  Tervetuloa Äkäslompolon Raitismajaan!

  Raitismaja on suomenruotsalaisen raittiusjärjestön omistama tasokas ja täysihoitohinnoiltaan edullinen tunturihotelli. Erityisen suosion Raitismaja on saavuttanut leirikoulu-, urheilu-, eläkeläis- ja rippikouluryhmien majoituspaikkana. Koko tunturimaja, sisältäen ruokailut, vuokrataan ryhmille.

  Raitismajalla yöpyminen sisältää aina aamupalan, retkieväät, päivällisen sekä iltapalan. Arvostamme ja pyrimme aina käyttämään luomu- sekä lähituotettuja raaka-aineita. Erikoisruokavaliot ilman eri veloitusta.

  Ota yhteyttä, kun tarvitset virkistyshetken tai etsit rentouttavaa täysihoitopalvelua!

  Välkommen till Raitismaja i Äkäslompolo!

  Raitismaja är ett av Nykterhetsförbundet Hälsa & Trafik ägt fjällhotell med helpension.

  Särskilt populär har Ratismaja blivit som bas för lägerskolor, träningsresor, pensionärsgrupper och skriftskolor. Hela fjällgården med matservering uthyrs till grupper.

  Vid Raitismaja bor du alltid med helpension med morgonmål, lunchmatsäck, middag och kvällsmål från det erkänt mångsidiga köket. Vi värdesätter och använder lokalproducerade och ekologiska råvaror och beaktar specialdieter utan tilläggskostnad.

  Kontakta!

 • Rakennusliike Juuso Heikki
  Kolarin Ylläsjärveltä käsin, kattavasti koko Kolarin talousalueella jo vuodesta 1995 toiminut ja palvellut rakennusyritys Rakennusliike Juuso Heikki on oivallinen vaihtoehto ja turvallinen valinta silloin, kun uudisrakentaminen on ajankohtaista. Olipa haaveissa sitten juuri teidän perheellenne rakennettu uusi koti, tilavampi autotalli, huvimaja tai vaikka terassi, meidän osaamiseemme voit luottaa. Tarjoamamme rakennuspalvelu tapahtuu avaimet käteen -periaatteella, laadusta ja aikatauluista tinkimättä. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pello, Muonio, Rovaniemi ja Kittilä.

Kaupunginosat
Aitamännikkö, Asumamaa, Gullsteninperä, Hannukainen, Hietanen, Hinttajärvi, Järvirova, Kalkkikangas, Kallioniemi, Kattilamaa, Koivulanpää, Koivumaa, Kolarinsaari, Koskela, Kurtakko, Kuusikkolaki, Laajala, Lappea, Liikamaa, Luosu, Luovatus, Myllymaa, Männistönperä, Männistönpää, Nuottajoki, Nuottavaara, Palo, Palorova, Palosaajo, Palovaara, Pasmajärvi, Pohjasenvaara, Poikkijärvi, Rautuvaara, Rito-oja, Rovanpää, Ruokojärvi, Ruonajärvi, Saaripudas, Sammalvaara, Sieppijärvi, Taapajärvi, Temppeliharju, Tervaoja, Teurajärvi, Tievanperä, Vaattojärvi, Venejärvi, Venetti, Väylänpää, Ylinenvaara, Ylläsjokisuu, Äkäsjokisuu ja Äkäslompolo
KuvausAlueen Kolari kuvaus

Tunturi-Lapissa sijaitseva Kolari tunnetaan kauniista luontomaisemistaan. Kolari on noin neljäntuhannen asukkaan kunta, joka sijaitsee Tornionjokilaaksossa Länsi-Lapissa, Ruotsin rajalla. Sen naapurikuntia ovat Kittilä, Muonio, Pello ja Rovaniemi sekä Ruotsissa Pajala. Kolarissa sijaitsee myös Suomen pohjoisin rautatieasema.

Matkailu on nykyään Kolarin tärkein elinkeino. Yllästunturilla sijaitsee kaksi suosittua hiihto- ja laskettelukeskusta: Sport Resort Ylläs ja Ylläs-Ski. Niiden lisäksi alueella on runsaasti matkailuun liittyviä palveluita, kuten majoitusta, välinevuokraamoita, voitelupalveluita, hiihtokouluja sekä kylpylä Lapland Hotel Saaga. Suomen laajin hiihtolatuverkosto, lukuisat latukahvilat, laavut, kodat ja moottorikelkkareitit houkuttelevat matkailijoita sekä Suomesta että ulkomailta.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on kävijämääriltään Suomen suosituimpia kansallispuistoja. Siellä voit patikoida, retkeillä ja hiihtää Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä hyvien palvelujen ympäröimänä. Yllästunturin luontokeskus Kellokas tarjoaa tietoa alueen luonnosta ja retkeilystä sekä mahdollisuuden tutustua aiheesta kertoviin näyttelyihin.

Äkäslompolon kylässä sijaitseva Jounin Kauppa on pinta-alaltaan Suomen suurin K-Market. Muita alueen suurimpia yrityksiä liikevaihdoltaan ovat matkailualan yritys Destination Lapland Ylläs sekä RengasCenter Kolari Kolarin Kumi Oy.

Kolarissa voit hengittää puhdasta ilmaa sekä ihailla jylhiä tuntureita ja vuolaana virtaavia jokia. Tervetuloa hakemaan voimaa luonnosta!