Kolari

Tältä sivulta löydät kunnan Kolari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kolari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kolari
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Market Jounin Kauppa15 miljoonaa
RengasCenter Kolari Kolarin Kumi Oy7 miljoonaa
Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy5 miljoonaa
IKH: Kolarin Rakennustarvike Oy5 miljoonaa
Ylläksen Matkailu Oy5 miljoonaa
K-Market Kolari4 miljoonaa
Ylläs-Ski Oy3 miljoonaa
K-Market Eelin kauppa3 miljoonaa
Tunturi-Lapin Vesi Oy2 miljoonaa
Pohjolan Kiinteistöpalvelu Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kolari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
K-Market Jounin Kauppa36
Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy28
Pohjolan Kiinteistöpalvelu Oy19
Destination Lapland Ylläs19
Ravintola Rouhe13
Tunturi-Lapin Vesi Oy10
Ylläsexpress Liikenne Satokangas Oy9
RengasCenter Kolari Kolarin Kumi Oy9
Tunturi-Lapin Hinaus9
K-Market Kolari8

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kolari
YritysKasvuprosentti
Hotelli Kolari+96.8%
Sisu Outdoor Oy+52.5%
M. Henriksson Oy+49.0%
Ylläs-Piste Oy+41.5%
Pohjolan Kiinteistöpalvelu Oy+36.8%
P. Kylmämaa Oy+36.2%
Kolarin Jylhäkangas Kiinteistö Oy+35.7%
Jawati Oy+29.8%
Ylläksen Kiinteistövälitys LKV+28.3%
Ylläksen Sinimarja Oy+26.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kolari
YritysPerustettu
Lapin Villiyrtit Oy17.05.2022
Uusimaa & Pietilä Oy17.05.2022
Aasla Oy13.05.2022
UUNIva Oy27.04.2022
tmi otto niva19.04.2022
Lompolo Cafe & Restaurant Oy10.04.2022
Niinakoo16.02.2022
Tikankoto26.01.2022
Alma Health Oy28.12.2021
Digitoimisto Holja Oy30.11.2021
EsittelyssäAlueen Kolari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • RengasCenter Kolari Kolarin Kumi Oy
  RengasCenter on suomalainen Rengasliikeketju. RengasCenterin juuret ovat yrittäjyydessä ja RengasCenter onkin Suomen suurin yrittäjävetoinen rengasliikeketju. Asioidessasi RengasCenterissä, tuet samalla myös suomalaista yrittäjyyttä. Palvelemme asiakkaitamme sekä kevyen ajoneuvokaluston että raskaan ajoneuvokaluston rengastarpeissa. Ketjumme edustaa tuotemerkkejä Premium-merkeistä aina edullisiin merkkeihin. Edustamiamme tuotemerkkejä ovat mm. Nokian Renkaat, Continental, Goodyear, Marshal, Michelin ja Nordexx.
 • Pasman Hinaus
  Olemma hinausliike Kolarissa & Ylläksellä. Teemme autojen hinaukset 24/7 sekä autojen sulatukset. Korjaamo, tiepalvelut sekä auton sulatusapu auki yötä päivää.
 • Kolarin kunta
  Kolari on noin neljäntuhannen asukkaan kasvava ja kehittyvä, Ylläs-tunturista ja kauniista luonnonmaisemista tunnettu kunta Tunturi-Lapissa.
 • Kukkakauppa-Hautaustoimisto Lapinvuokko Ky
  Kukkakauppa-Hautaustoimisto Lapinvuokko Ky tarjoaa kukka- ja hautaustoimistopalvelut, vankalla ammattitaidolla ja kokemuksella. Meiltä saat kauniit sidonnat kaikkiin tilaisuuksiin. Runsas valikoimamme sisältää niin leikko- kuin ruukkukukat, hääkukat ja morsiuskimput sekä juhla-asetelmat. Sidomme juhlakukat ja asetelmat sinun toiveidesi mukaan. Tule tutustumaan vaihtoehtoihin. Voit myös lähettää kukkiamme Interfloran ja E-kukan kautta.
 • Rakennusliike Juuso Heikki
  Kolarin Ylläsjärveltä käsin, kattavasti koko Kolarin talousalueella jo vuodesta 1995 toiminut ja palvellut rakennusyritys Rakennusliike Juuso Heikki on oivallinen vaihtoehto ja turvallinen valinta silloin, kun uudisrakentaminen on ajankohtaista. Olipa haaveissa sitten juuri teidän perheellenne rakennettu uusi koti, tilavampi autotalli, huvimaja tai vaikka terassi, meidän osaamiseemme voit luottaa. Tarjoamamme rakennuspalvelu tapahtuu avaimet käteen -periaatteella, laadusta ja aikatauluista tinkimättä. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pello, Muonio, Rovaniemi ja Kittilä.

Kaupunginosat
Aitamännikkö, Asumamaa, Gullsteninperä, Hannukainen, Hietanen, Hinttajärvi, Järvirova, Kalkkikangas, Kallioniemi, Kattilamaa, Koivulanpää, Koivumaa, Kolarinsaari, Koskela, Kurtakko, Kuusikkolaki, Laajala, Lappea, Liikamaa, Luosu, Luovatus, Myllymaa, Männistönperä, Männistönpää, Nuottajoki, Nuottavaara, Palo, Palorova, Palosaajo, Palovaara, Pasmajärvi, Pohjasenvaara, Poikkijärvi, Rautuvaara, Rito-oja, Rovanpää, Ruokojärvi, Ruonajärvi, Saaripudas, Sammalvaara, Sieppijärvi, Taapajärvi, Temppeliharju, Tervaoja, Teurajärvi, Tievanperä, Vaattojärvi, Venejärvi, Venetti, Väylänpää, Ylinenvaara, Ylläsjokisuu, Äkäsjokisuu ja Äkäslompolo
KuvausAlueen Kolari kuvaus

Tunturi-Lapissa sijaitseva Kolari tunnetaan kauniista luontomaisemistaan. Kolari on noin neljäntuhannen asukkaan kunta, joka sijaitsee Tornionjokilaaksossa Länsi-Lapissa, Ruotsin rajalla. Sen naapurikuntia ovat Kittilä, Muonio, Pello ja Rovaniemi sekä Ruotsissa Pajala. Kolarissa sijaitsee myös Suomen pohjoisin rautatieasema.

Matkailu on nykyään Kolarin tärkein elinkeino. Yllästunturilla sijaitsee kaksi suosittua hiihto- ja laskettelukeskusta: Sport Resort Ylläs ja Ylläs-Ski. Niiden lisäksi alueella on runsaasti matkailuun liittyviä palveluita, kuten majoitusta, välinevuokraamoita, voitelupalveluita, hiihtokouluja sekä kylpylä Lapland Hotel Saaga. Suomen laajin hiihtolatuverkosto, lukuisat latukahvilat, laavut, kodat ja moottorikelkkareitit houkuttelevat matkailijoita sekä Suomesta että ulkomailta.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on kävijämääriltään Suomen suosituimpia kansallispuistoja. Siellä voit patikoida, retkeillä ja hiihtää Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä hyvien palvelujen ympäröimänä. Yllästunturin luontokeskus Kellokas tarjoaa tietoa alueen luonnosta ja retkeilystä sekä mahdollisuuden tutustua aiheesta kertoviin näyttelyihin.

Äkäslompolon kylässä sijaitseva Jounin Kauppa on pinta-alaltaan Suomen suurin K-Market. Muita alueen suurimpia yrityksiä liikevaihdoltaan ovat matkailualan yritys Destination Lapland Ylläs sekä RengasCenter Kolari Kolarin Kumi Oy.

Kolarissa voit hengittää puhdasta ilmaa sekä ihailla jylhiä tuntureita ja vuolaana virtaavia jokia. Tervetuloa hakemaan voimaa luonnosta!