Rovaniemi

Tältä sivulta löydät kunnan Rovaniemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rovaniemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rovaniemi
YritysLiikevaihto (euroa)
BRP Finland Oy610 miljoonaa
Kemijoki Oy97 miljoonaa
Napapiirin Kuljetus Oy71 miljoonaa
Neve Oy59 miljoonaa
Lapin Kumi Oy Rovaniemi53 miljoonaa
Kuljetusliike Ilmari Lehtonen Oy51 miljoonaa
Pohjois-Suomen Metsämarkkinat Oy LKV51 miljoonaa
Lapin ammattikorkeakoulu Oy47 miljoonaa
Lappset Group Oy47 miljoonaa
Arctic Drilling Company Oy Ltd40 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rovaniemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
BRP Finland Oy523
Lapin ammattikorkeakoulu Oy445
Lappset Group Oy250
Kuljetusliike Ilmari Lehtonen Oy225
Arctic Drilling Company Oy Ltd190
Lapin Kumi Oy Rovaniemi186
Norrhydro Oy158
LapIT Oy155
Go On Rovaniemi152
Staffmax Oy119

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rovaniemi
YritysKasvuprosentti
Finnish Cosmetics Import Oy+460.4%
Tarinapaja Oy+322.5%
Overpower+285.1%
Gateway Midgård Oy+217.5%
Happy Fox Oy+189.2%
Arcticfysio Oy+173.2%
Comadev Oy+170.5%
FinnCredible Oy+163.9%
Mtr Service Oy+153.0%
Severles Oy+141.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rovaniemi
YritysPerustettu
T.Angelva27.06.2024
Photo by Inke26.06.2024
Valtteri Paltamaa17.06.2024
Fysioterapeutti Ville Heikkilä16.06.2024
Vennikota11.06.2024
Sanni Alatalo10.06.2024
Napapiirin Hieronta ja Hyvinvointi05.06.2024
Saarenkylän Sähköpalvelu Oy31.05.2024
Pohjois-Suomen e-Tilit23.05.2024
Ping Ping Palvelu15.05.2024
EsittelyssäAlueen Rovaniemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • LähiTapiola Lappi, Rovaniemi
  LähiTapiola-ryhmä on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita kaikkialla Suomessa. Omistaja-asiakkaita meillä on lähes 1,6 miljoonaa ja työntekijöitä noin 3 800.
 • PBM Asiantuntijat Oy
  Pohjois-Suomen Betoni- ja Maalaboratorio Oy (tuttavallisesti PBM) on vuonna 1983 perustettu rakennusalan asiantuntijayritys, joka toimii koko Suomen alueella.
 • Jokelan Hautaustoimisto Oy
  Jokelan Hautaustoimistossa palveluksessanne ovat hautausalan ammattitutkinnon suorittaneet yrittäjät kaikissa kuolemantapaukseen liittyvissä asioissa.
 • Lapin Kumi Oy Rovaniemi

  Lapin Kumi Oy on vuonna 1947 perustettu Rovaniemeläinen Suomen suurin yksityisomistuksessa oleva rengasliike Lapista. Yli 75-vuotta toiminut yritys on edelleen saman omistajasuvun hallinnassa, nykyään jo kolmannessa sukupolvessa.

  Lapin Kumi Oy on viime vuosina laajentanut toimintaansa myös etelään, jossa toimitaan tällä hetkellä Oulussa, Kuopiossa ja Jyväskylässä, Lahdessa (Rengastoppi) sekä Vantaalla. Lapissa toimipaikat sijaitsevat Rovaniemellä, Torniossa, Pellossa, Sodankylässä, Kemissä, Kolarissa sekä Keminmaassa.

 • J.M. Eskelisen Lapin Linjat Oy
  Eskelisen Lapin Linjat on yksi suurimmista Lapin linjaliikenne- ja tilausajoyhtiöistä. Lappi ja pohjoiskalotti ovat kotikenttämme. Reittiverkostomme ulottuu Oulusta ja Rovaniemeltä pohjoisen Atlantin ja Jäämeren ranta-alueille mm. Nordkapiin, Tromssaan ja Vesisaareen.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Tervola, Pello, Pelkosenniemi, Ylitornio, Kolari, Posio, Ranua, Kemijärvi, Kittilä ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Alakorkalo, Alanampa, Autti, Hirvas, Häkinvaara, Jaatila, Juotasniemi, Jääkeläinen, Jääskö, Karvonranta, Kauko, Keskusta, Kolpene, Kolpeneenharju, Korvanniemi, Koskenkylä, Koulurinne, Lehtojärvi, Leipee, Lohiniva, Marrasjärvi, Marraskoski, Meltaus, Metsämuseo, Misi, Muurola, Mäntyjärvi, Mäntyvaara, Napapiiri, Narkaus, Niemelänkangas, Niesi, Nivankylä, Nivavaara, Norvajärvi, Oikarainen, Olkkajärvi, Ounaskosken uimaranta, Ounasvaara, Pajulampi, Patokoski, Pekkala, Perttaus, Perunkajärvi, Petäjäskoski, Pirttikoski, Pirttilampi, Pisa, Pokasaha, Porokari, Pullinpuoli, Rautiosaari, Saarenkolmio, Saarenkylä, Sahanperä, Salmijärvi, Santamäki, Siikakämä, Sinettä, Someroharju, Sonka, Suopunki, Syväsevaara, Taimela, Taipale, Tapionkylä, Tennilä, Teollisuuskylä, Tiainen, Tikanperä, Tolonen, Törmänki, Vaarala, Vaaranlaki, Vanttausjärvi, Vanttauskoski, Varikko, Vennivaara, Viirinkangas, Viirinkylä, Vika, Vikajärvi, Vitikanpää, Vonkamies, Välijoki, Ylikylä, Ylinampa, Yliopisto ja Ylipää
KuvausAlueen Rovaniemi kuvaus

Napapiirillä, Kemi- ja Ounasjokien risteyksessä sijaitseva Rovaniemi on portti Lappiin. Se tunnetaan myös etelän ja pohjoisen kohtauspaikkana sekä Lapin epävirallisena pääkaupunkina. Rovaniemi on väestömäärältään Suomen 16. suurin kaupunki ja pinta-alaltaan Euroopan suurin. Sen naapurikuntia ovat pohjoisessa Kittilä ja Sodankylä, lännessä Kolari, Pello ja Ylitornio, etelässä Tervola, Ranua ja Posio sekä idässä Kemijärvi ja Pelkosenniemi.

Vuosien saatossa Rovaniemestä on kehittynyt arktisen alueen rajalle moderni ja elinvoimainen yliopistokaupunki, alueen kaupan keskus sekä urheilun ja kulttuurin ystävien kokoontumispaikka. Talvisin matkailijoita houkuttelevat moottorikelkkasafarit, revontuliretket sekä poro- ja huskyajelut, kesällä voi taas ihailla yöttömän yön aurinkoa. Ounasvaaran tunturi ja laskettelukeskus sekä lähialueen mainiot vaellusmaastot houkuttelevat liikunnasta nauttivia matkailijoita.

Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki, jossa sijaitsee myös Joulupukin Pajakylä. Siellä voit tavata Joulupukin omassa kammarissaan vuoden jokaisena päivänä. Kesä- ja joulusesonkeina on avoinna myös Joulupukin kotiluola, teemapuisto SantaPark.

Rovaniemen liikevaihdoltaan suurimpia yrityksiä ovat BRP Finland Oy, Napapiirin Energia ja Vesi Oy ja Napapiirin Kuljetus Oy. Kaupungissa toimii myös Suomen ja Euroopan unionin pohjoisin yliopisto ja ammattikorkeakoulu. Kulttuuria tarjoavat esimerkiksi teatterit, Lapin kamariorkesteri, Lapin musiikkiopisto sekä Lapin Balettiopisto. Museo ja tiedekeskus Arktikum ja Tiedekeskus Pilke tarjoavat tietoa Lapin kulttuurista ja luonnosta.

Tveter kuolokeamaan Lapin luonnon lumous ja Napapiirin taika!