Kristiinankaupunki

Tältä sivulta löydät kunnan Kristiinankaupunki suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Kristiinankaupunki suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Kristiinankaupunki
YritysLiikevaihto (euroa)
RL-Trans Oy Ab38 miljoonaa
Botnia Bolt Oy Ab18 miljoonaa
Nordautomation Oy17 miljoonaa
Öströmin Perunatuote Oy12 miljoonaa
K-Rauta Lappfjärd9 miljoonaa
Kuljetusliike Sampo Prosi Oy9 miljoonaa
Öström Pro Trans Oy7 miljoonaa
Kone-Ketonen Oy6 miljoonaa
Bottenhavets Hälsa Ab -Selkämeren Terveys Oy6 miljoonaa
Kuljetus Haavisto Oy5 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Kristiinankaupunki yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Nordautomation Oy81
Botnia Bolt Oy Ab74
Bottenhavets Hälsa Ab -Selkämeren Terveys Oy74
Kuljetusliike Sampo Prosi Oy60
Öströmin Perunatuote Oy48
Mellanå Plant Oy Ab25
Electrocon Ab23
Kone-Ketonen Oy22
Manaco Ab Oy18
Onestar Oy Ab18

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Kristiinankaupunki
YritysKasvuprosentti
SEO Kristiinankaupunki Lapväärtintie+115.4%
DS Engineering Ab Oy+104.1%
Ravintola Vonnela+104.1%
Oy KrsTrans Ab+83.9%
Valvontayksikkö Pulkkinen Oy+63.7%
Osuuskunta Hyvä Tapa Harrastaa+58.7%
Kehä 1 Oy+41.5%
Erämaavirta Oy+38.7%
Refecom Oy+38.3%
JP Marinservice Ab+35.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Kristiinankaupunki
YritysPerustettu
Back Service Öppet Bolag16.05.2024
Veterinär Eläinlääkäri Ida Vikars11.05.2024
Veterinär Eläinlääkäri Sofie Sörhannus11.05.2024
Maatila Nummela&Lehtonen Oy10.05.2024
Mukkalan Kala29.02.2024
Nivekment Ab Oy17.01.2024
Rooni Siivouspalvelu Oy24.11.2023
Service-JSK20.11.2023
Zee Mondo07.11.2023
K&K Barber05.11.2023
EsittelyssäAlueen Kristiinankaupunki yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kone-Ketonen Oy
  KETO-harvestereita tekee alan kokenut ja osaava henkilöstö käyttäen apunaan nykyaikaisinta tekniikkaa ja automaatiota.
 • Elotec Finland Oy Ab

  Kattavasti palovaroittimet, murtosuojaukset, kameravalvontalaitteet sekä paristot.

  Tutustu myös verkkokauppaamme, josta saat helposti tilattua mm. palovaroitus- ja murtosuojauslaitteet ammattikäyttöön.

  Toimimme myös koko Suomen alueella. Kristiinankaupungin lisäksi meillä on toimipiste myös Helsingissä

  Markkinoiden tyylikkäin murtohälytysjärjestelmä

  Elotec Ajax on palkittu langaton hälytysjärjestelmä, joka suojaa kotiasi murrolta, palolta ja vesivuodolta kellon ympäri. Myydään taitavien sähköliikkeiden kautta koko maassa.

  Ota yhteyttä!

 • Lappfjärds Potatis Ab - Lapväärtin Peruna Oy
  Lapväärtin Peruna Oy on 43 osakkeenomistajan omistama nykyaikainen perunapakkaamo. Yritys on erikoistunut pakkaamaan pestyä perunaa erilaisiin pakkauksiin. Omistajamme ja sopimusviljelijämme viljelevät perunaa Suupohjan hietamailla. Haluamme viljellä peltojamme kestävästi, jotta tulevat sukupolvet voisivat tuottaa laadukasta perunaa. Lapväärtin Peruna Oy on perustettu 1967 ja haluamme tulevaisuudessakin tarjota kuluttajille maistuvaa perunaa. Vieraile verkkosivuillamme ja tutustu tarkemmin toimintaamme.
 • Oy KrsTrans Ab

  Oy KrsTrans Ab on Kristiinankaupungissa toimiva yritys joka ostaa ja myy käytettyjä koneita ja laitteita sekä kuljetuskalustoa.

  Kestävään kehitykseen kuuluu,että käytetyt maatalouskoneet kunnostetaan ja niitä käytetään niin pitkään kuin mahdollista.Osoituksena yrityksemme asiantuntevasta sekä luotettavasta toiminnasta meille on myönnetty Suomen vahvimmat platinasertifikaatti

  Ostamme ja myymme mm -Käytettyjä leikkuupuimureita (kaikki merkit, hytittömät,hytilliset,varaosakoneet sekä varaosat) -Traktoreita, -Pyöröpaalaimia sekä Pikkupaalaimia,(Welger,Claas,John-Deere,Rivierre-Casalis) -Käärijät (Elho,Kverneland) -Kylvökoneita (kaikki merkit) -Kyntöauroja (Kääntö sekä Sarkaaurat) -Äkeet sekä Kultivaattorit -Perunapuimureita ym perunakoneet -Lopettaneet maatilojen maatalouskoneet sekä kuolinpesäkoneet -Jos Sinulla on ylimääräisiä maatalouskoneita myyntiin, ota yhteyttä puh: 045-8865152 myös whats app Kuljetuskalustomme liikkuu ympäri Suomen

  Oy KrsTrans Ab är ett företag från Kristinestad som köper och säljer begagnade och nya lantbruksmaskiner

  Hållbar utveckling innebär att renovera begagnade jordbruksmaskiner och använda dem så länge som möjligt. Som bevis på vårt företags expertis har vi tilldelats Finlands starkaste platinasertifikat.

  Vi köper och säljer bla

  -Skördetröskor (Alla märken med eller utan hytt, även reservdelsmaskiner och reservdelar) -Potatiströskor (Alla märken) -Plogar (Teg och Svängplogar) -Såmaskiner -Harvor och Kultivatorer -Traktorsläpvagnar (Kippvagnar,Sväm och Spridarvagnar) -Avslutade jordbruks maskiner -Dödsbo lantbruksmaskiner -Ta kontakt tel:045-8865152 även whats app Våra uppsamlingsbilar kör inom hela Finland www.maakoneet.com

 • Maanrakennus Kaskela Ky

  Maanrakennus Kaskela on maanrakennuspalveluja tarjoava yritys Kristiinankaupungissa. Meillä on käytössämme erikoiskalustoa, jolla vaikeimmatkin maanrakennustyöt sujuvat ongelmitta.

  Erikoiskalustomme sopii erityisesti metsän istutuspohjien rakentamiseen. Myös muut maansiirtotyöt ja traktoriurakointi ovat ammattilaistemme osaamista.

  Perheyrityksemme toimii jo kolmannessa polvessa, joten voit luottaa tekemiemme töiden laadukkuuteen. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Karijoki, Teuva, Isojoki, Merikarvia ja Närpiö.

Kaupunginosat
Antila, Appelö, Blomträsk, Boberget, Bodarna, Brandmyr, Bruskbacken, Butsbacken, Byholmen, Böle, Dagsmark, Dalbacken, Erlandsbacken, Eteläpää, Flackåsen, Friiveli, Furuviken, Fältas, Grannasbacken, Granskog, Hartor, Hautaviidanloukko, Heden, Henriksdal, Härkmeri, Högåsen, Idbäcken, Ingvesholmen, Isokorpi, Itäpuoli, Jåfsbacken, Karhusalmi, Kasbacken, Kiili, Klemetsändan, Korsbäck, Koskenkulma, Krokängen, Kullen, Kvarnån, Kyrkfallet, Lapväärtti, Leppäsalmi, Liden, Lillsundet, Lintula, Lintuvuori, Länsikylä, Lålby, Långfors, Långviken, Långåsmossen, Metsälä, Mittsholmen, Nedsjö, Norrviken, Norrändan, Nyskiftan, Ohrikylä, Pakankylä, Palon, Peninkylä, Perus, Pikku-Myrkky, Pohjapää, Puskamarkki, Riskula, Sandan, Sandvik, Santaheini, Savilahti, Siipyy, Skaftung, Skata, Skatan, Skoäng, Skären, Slåttor, Solax, Stenbacken, Stjärnliden, Storsjö, Storängen, Strandkroken, Sunnantill, Sårbacken, Tiukka, Träskvik, Uttermossa, Vargön, Viken, Välikylä, Västanträsket, Västervik, Västra ändan, Yrjensbacken, Åbacken ja Åbyggändan
KuvausAlueen Kristiinankaupunki kuvaus

Kristiinankaupunki on pieni, idyllinen merenrantakaupunki Pohjanmaalla. Se sijaitsee länsirannikolla, noin sadan kilometrin päässä Vaasasta, Seinäjoelta ja Porista. Sen naapurikuntia ovat Isojoki, Karijoki, Merikarvia, Närpiö ja Teuva. Eurooppatie 8 kulkee Kristiinankaupungin läpi, joten paikan päälle on helpointa tulla joko maitse tai meritse. Kaksikielisessä kaupungissa on ruotsinkielinen enemmistö; ruotsinkielisiä on 55,1 % ja suomenkielisiä 40,9 %.

Kristiinankaupungin keskusta tunnetaan matalista puutaloistaan ja kapeista kujistaan. Hyvin säilynyt vanhakaupunki on kaupan ja huvielämän keskus, josta löytyy runsas valikoima palveluita. Kylät järjestävät varsinkin kesäisin omia markkinatapahtumiaan. Kolmipäiväiset kesämarkkinat ovat kesän kohokohta, jouluna taas vietetään tunnelmallisia joulunavajaisia ja pääsiäisenä Raatihuoneen puiston pääsiäistapahtuma houkuttelee kävijöitä.

Tärkeitä, työllistäviä elinkeinoja Kristiinankaupungissa ovat matkailu ja maatalous. Maataloudessa pääpaino on perunan viljelyssä, ja kaupunki on Suomen suurin ruokaperunantuottajakunta. Alueen suurimpia työnantajia ovat Puucomp Oy Ab ja Nordautomation Oy. Eniten liikevaihtoa tuottavia yrityksiä ovat puolestaan RL-Trans Oy Ab ja Potwell Oy.